SPREMITE SE ZA LETOVANJE: Ovo su cene rominga u omiljenim turističkim destinacijama Srba

Telegraf je istraživao koliko košta minut razgovora i SMS poruka - u VIP-u cene iste za pripejd i postpejd, u Telekomu promenljive postpejd tarife, u Telenoru postoje četiri zone

  • 3

Svi koji se spremaju za letovanje u inostranstvu moraju da računaju i na trošak za roming, koji je najskuplji u Tunisu i Egiptu, ako se porede destinacije na koje građani Srbije najčešće idu na odmor.

Telegraf je istraživao koliko košta minut razgovora i SMS iz omiljenih srpskih letovališta, ako ste postpejd korisnik.

Kompanija Vip mobajl nudi iste cene roming usluga i za pripejd i za postpejd korisnike.

U "Telekomu" su roming tarife za postpejd korisnike promenljive, jer zavise od tarifa roming partnera i promena kursa. Zbog toga u ovoj kompaniji savetuju da se pre odlaska na put provere tarife u njihovom korisničkom centru.

Ponuda "Telenora" podeljena je u četiri zone i funkcioniše po principu jedna zemlja (ili zona) - jedna cena.

- Svet je podeljen na samo četiri  zone i ne postoji cenovna razlika u odnosu na gostujuće mreže, tako da korisnik ne mora da brine o tome na koju će se mrežu prebaciti u zemlji u kojoj boravi. Cena je ista za pripejd i postpejd korisnike.  Takođe, Vip svojim korisnicima ne naplaćuje uspostavljanje veze za pozive iz rominga u standardnoj roming tarifi - navode u VIP-u.

Operateri imaju i specijalne pakete, pa za sve korisnike "Telekoma" koji nameravaju da posete Crnu Goru na raspolaganju su m:tel Plus 7  po ceni od 999 dinara ili m:tel Plus 30 tarifni dodatak od 1.499 dinara, u zavisnosti od toga da li ovaj paket želite da koristite sedam ili 30 dana.

- Ukoliko aktivirate m:tel roming tarifni dodatak, svi odlazni pozivi ka mrežama u okviru Telekom Srbija grupe su besplatni - dodaju u "Telekomu".

"Telenor" nudi roming tarifu TravelSure 10 i Travel Sure 50 koja omogućava dnevnu kvotu internet saobraćaja od 10 MB, odnosno 50 MB.

- U roming tarifi TravelSure postoje samo dve zone - Evropa (osim Rusije) i ostatak sveta. Prelazak na roming tarifu TravelSure i povratak na standardnu roming tarifu je besplatan - kažu u "Telenoru".

(N. Sekulić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA