PRESUDA STEČAJNOJ MAFIJI: Advokati osuđenih ali i Tužilaštvo najavili žalbe na presude!

Osuđeni u predmetu "stečajna mafija" i njihovi advokati, ali i Tužilaštvo za organizovani kriminal najavili su žalbe na kazne izrečene u kojima je od 34 optuženih, 18 oslobođeno

  • 0

Osuđeni u predmetu "stečajna mafija" i njihovi advokati, ali i Tužilaštvo za organizovani kriminal najavili su da će se žaliti na danas izrečene kazne protiv 16 osuđenih.

Advokati osuđenih najavili su da će se žaliti Apelacionom sudu na presude koje je donelo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu a kojima je bivši predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević osuđen na 6 i po godina zatvora, bivši direktor C-marketa Slobodan Radulović na 5 godina, bivši direktor Kreditno eksportne banke Sekula Pjevčević na 9 godina zatvora

- Tužilaštvo za organizovani kriminal će uložiti žalbu na deo presude u slučaju "stečajna mafija", kojom su pojedini optuženi oslobođeni krivice - izjavio je tužilac Miljko Radisaljević.

"Kratki razlozi koje je izneo prvostepeni sud prilikom objavljivanja presude, ne omogućavaju da se Tužilaštvo u ovom trenutku izjasni o razlozima i osnovama najavljene žalbe", rekao je tužilac u saopštenju.

Sekula Pjevčević je danas poručio je da je miran, da je takvu odluku i očekivao, ali da će se na nju žaliti i sudu Strazburu.

- Danas je doneta presuda koja nije doneta na bazi zakona, koja nije doneta u ime naroda. To je prepisana optužnica. U sve četiri tačke optužnice, gde sam osudjen su vraćeni krediti, imamo nalaz veštaka i materijalne dokaze i spise - rekao je novinarima Pjevčević.

Advokat Radovan Jovović, branilac Nemanje Jolovića koji je osuđen na 2,5 godine, poručio je da presuda protiv njegovog branjenika ne može da opstane, jer je osuđen za radnje njegovog zanimanja.

- Ovo veće kao da je osudilo i mene, kao branioca Nemanje Jolovića, jer ga je osudilo za radnje njegovog zanimanja, odnosno za radnje koje je preduzimao kao advokat koje preduzima svaki advokat. Pisanje podnesaka, tužbi, žalbi i predloga za privremene mere ne može da bude krivično delo - rekao je novinarima Jovović.

Novinarima se obratio i branilac Miljka Živojinovića, koji je u bekstvu i danas osuđen na pet godina zatvora, advokat Aleksandar Lojpur, koji je rekao da je da će se takođe žaliti Apelacionom sudu na presudu.

U postupku "stečajna mafija" od 34 optuženih, njih 18 je oslodođeno, a među njima se našao i general Grujica Davidović, a njegov branilac Božo Prelević kazao je da je zadovoljan presudom.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA