Patrijarh Irinej poručio vladiki Atanasiju da ne dolazi na Sabor!

Patrijarh Irinej poručio je umirovljenom vladiki Atanasiju Jevtiću da ne dolazi na Sabor SPC zbog svog govora na mitingu o Kosovu u Beogradu

  • 8

Na prolećnom zasedanju Sabora SPC biće jedan vladika manje jer je umirovljenom vladiki Atanasiju Jevtiću poručeno iz Patrijaršije da mu je zabranjeno da dolazi na sednice.

Umirovljeni vladika Atanasije Jevtić dobio je poruku od patrijarha Irineja da ove godine ne dolazi na Sabor, saznaje "Blic".

Zabrana da dođe na Sabor uručena mu je zbog govora na mitingu o Kosovu, kada je rekao: "Dačića ne zanima nebeska Srbija, tako je govorio i Đinđić, a svi znamo kako je završio".

Juče niko iz Patrijaršije sa sigurnošću nije mogao da potvrdi da se vladika Atanasije neće pojaviti i pored zabrane na Saboru SPC, kao ni to sa kojom će porukom odgovoriti patrijarhu Irineju.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paja

    16. maj 2013 | 00:57

    tako je to kad se vlast i udba svadjaju narod atakom na njegovu duhovnost zarad "evrope" I siptarskih interesa..prvo Artemije pa Atanasije,ne valja ni Amfilohije...da se zaboravi na izdaju,glad,nezaposlenost,korupciju udri po crkvi,instituciji u koju Srbi najvise veruju..zalosno je da i patrijarh ucestvuje I daje blagoslov svemu tome..

  • sima

    16. maj 2013 | 03:01

    zaista bi bilo nesmotreno od SPC da bas u ovom trenutku se pocepa na pravu SPC i ekumensku-grko katolicku crkvu. Nepojavljivanje Atanasija bi vodilo tome. Sa druge strane,tako nam dobro ide, da me ni to ne bi cudilo

  • Desko

    16. maj 2013 | 05:35

    Ja ništa ne razumem...dal ima neki dan da se ove bradonje ne pojavljuju u vestima,kakva korist ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA