DŽOHAR CARNAJEV: Bostonska eksplozija je odmazda za američke ratove

Žrtve bombaškog napada u Bostonu su "kolateralna šteta", isto kao što su nevine žrtve kolateralna šteta američkih ratova širom sveta

  • 3

Učesnik bombaškog napada na Bostonskom maratonu, Džohar Carnajev, koji je pronađen sakriven u jednom čamcu nekoliko dana posle eksplozija, ostavio je pisanu poruku opisujući napad kao odmazdu za američke ratove u muslimanskim zemljama, izvestio je danas Si-Bi-Es.

Citirajući anonimne izvore ova stanica je objavila kako je Carnajev na unutrašnjoj strani čamca hemijskom olovkom napisao poruku pre nego što ga je policija, četiri dana posle napada 15. aprila, pronašla u krvi od rana zadobijenih tokom potere, izveštava Rojters.

Na Vestima Si-Bi-Es nije obelodanjeno kako su njihovi izvori te informacije znali za Džoharovu poruku, a portparol FBI u Bostonu Katerina Gulota je odbila da potvrdi ili demantuje ovu vest.

Kako je saopšteno, Džohar Carnajev, star 19 godina, u svojoj poruci je rekao da su žrtve bombaškog napada u Bostonu "kolateralna šteta", isto kao što su nevine žrtve kolateralna šteta američkih ratova širom sveta. Svog starijeg brata i saučesnika Tamerlana, starog 26 godina, koji je stradao u puškaranju s policijom, Džohar je nazvao "mučenikom".

U bombaškom napadu na Bostonskom maratonu je poginulo troje, a povređeno 264 ljudi.

Džohar se sada nalazi u jednoj zatvorskoj bolnici zapadno od Bostona, a za dela za koja je optužen bi mogao da bude osuđen na smrtnu kaznu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beast from the East

    16. maj 2013 | 19:14

    Eto i njima malo termina kolateralna steta

  • nada

    16. maj 2013 | 19:13

    ne mozete ubijati jedne neduzne ljude da bi potom ubijali neke druge neduzne ljude kao akt odmazde. nasilje je nihilizam. ubistvo je zlocin prema bogu!

  • pera kojot,

    16. maj 2013 | 21:42

    Nek se Muslimani i Ameri kokaju medjusobno. Zato treba Srbija ostati neutralna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA