Bil Gejts ponovo najbogatiji na svetu

Suosnivač "Majkrosofta" nije bio prvi na listi Blumbergovog indeksa milijardera od 2007, a njegovo bogatstvo, procenjeno na 72,7 milijardi dolara, poraslo je za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu

  • 1

Bil Gejts (57) je, po Blumbergovom indeksu milijardera, posle pet godina ponovo na mestu broj jedan na listi najbogatijih ljudi na planeti.

Bogatstvo Gejtsa, procenjeno na 72,7 milijardi dolara, poraslo je za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Suosnivač giganta "Majkrosofta" sa sedištem u Redmondu, u državi Vašington, ponovo je dobio titulu najbogatijeg čoveka pošto su akcije kompanije, koje su ove godine porasle 28 odsto, juče dostigle petogodišnji maksimum i to drugi put za nedelju dana.

Gejts je preuzeo vođstvo na listi najbogatijih od meksičkog tajkuna Karlosa Slima (73) kome su akcije njegove telekom kompanije "Amerika movil" pale za 14 odsto ove godine.

Poznati investitor Voren Bafet je treći najbogatiji čovek na svetu sa imovinom vrednom 59,7 milijardi dolara, prema Blumbergovoj listi. Bafet je direktor konglomerata za investicije "Beršajr Hatavej", sa sedištem u Omahi, u državi Nebraska.

Neto vrednost osoba na Blumbergovom indeksu milijardera proračunava se svaki dan po zatvaranju finansijskih tržišta u SAD.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA