HAPŠENJA ZBOG GALENIKE: Osmoro privedeno, među njima i Ognjenović!

Zbog pronevere teške više miliona evra, policija od ranog jutra na više lokacija hapsi osumnjičene. Priveden i bivši generalni direktor. Vučić tvrdi da je ovo tek početak

  • 2

Pripadnici Radne grupe uprave Kriminalističke policije MUP-a Srbije od jutros na više lokacija hapse osumnjičene za finansijske malverzacije "teške" više miliona evra u preduzeću Galenika!

Privedenih osam osoba sumnjiče se za zloupotrebu službenog položaja, poresku utaju, pranje novca, kao i falsifikovanje službenih isprava.

Akciju sprovodi Radna grupa Uprave kriminalističke policije. Kako navodi RTS, osumnjičeni su privedeni u Beogradu, Novom Sadu i Vranjačkoj Banji.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je jutros za RTS da ova hapšenja nisu kraj i da veruje da će se ona tek nastaviti u vezi sa svim spornim privatizacijama u Srbiji.

- Tužilački predmet je otvoren, očekujem da će svi odgovorni za zloupotre u ovom preduzežu odgovarati. Priveden je i bivši generalni direktor „Galenike“ Nenad Ognjenović i mnoga druga lica - kazao je Vučić i dodao da je ovde reč o načinu na koji je Srbija pljačkana prethodnih decenija i kako su se pravile kombinacije da sav novac završava na privatnim računima rukovodilaca „Galenike“ dok fabrika ništa nije dobijala.

- Tragikomično je da se "Galenika" bavila kupovinom livenih skulptura, kao da joj je to posao, a ne proizvodnjom lekova. Bilo je mnogo sumnji da će li Srbija reagovati. Mnogi su rekli da neće, a mi smo rekli da hoće. Danas svi mogu da vide da smo moderna, uređena zemlja koja reaguje i imamo nultu toleranciju na korupciju i kriminal. To je naš dug našem narodu, mi ćemo taj posao nastaviti. Ovo je tek početak - zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Ko je još uhapšen i šta o svemu tome kaže direktor policije Milorad Veljović pročitajte OVDE.

(E. T. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA