U PIRU MLADIH USTAŠA: Oštećeni voz, autobusi, automobili...

Tokom proslave mature u Zagrebu u službene prostorije dovedeno je 20 osoba - zbog alkoholisanosti, narušavanja javnog reda i mira, posedovanja droge, a nad jednom osobom upotrebljena su sredstva prisile, saopštila je policija

  • 19

Dan nakon proslave maturanata, zagrebačka policija je sabrala štetu i saopštila da je tokom proslave na ulicama tog grada oštećen jedan voz, dva autobusa gradskog prevoza i dva automobila.

Tokom proslave u službene prostorije dovedeno je 20 osoba - zbog alkoholisanosti, narušavanja javnog reda i mira, posedovanja droge, a nad jednom osobom upotrebljena su sredstva prisile, saopštila je policija.

Inače, oko 4000 maturanata juče se oko 12 sati sakupilo na Trgu bana Josipa Jelačića, koji su u povorci krenuli prema jezeru Bundek, gde se održavao službeni deo proslave Dana maturanata, a koji je trajao sve do večernjih sati, preneo je portal Index.hr.

Kako je juče javio dopisnik Tanjuga, slaveći poslednji dan nastave u srednjoj školi, zagrebački maturaniti počinili su više incidenata, a neke od grupa su, prolazeći centrom grada, pevale ustaške pesme - poput "Jasenovac i stara Gradiška" - odeveni u majce sa ustaškom ikonografijom, na šta policija nije reagovala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasko

    18. maj 2013 | 16:37

    Ustasluk i medju omladinom nam kazuje u kakvom duhu su odgajani.grozno

  • Hari

    18. maj 2013 | 17:07

    Slavna generacija maturanata rodjenih 95. Nista cudno.

  • Stevo

    18. maj 2013 | 18:22

    Pjevali su i pjesme o drugu Titu .....pogotovo često onu omiljenu .... "Druže Tito kupi ću ti Fićuuuu , aaaaa Mercedes Anti Paveliću !"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA