KOSOVSKA AGENCIJA ZA PRIVATIZACIJU: Nezakonit ugovor o Trepči

Prema Zakonu o Kosovskoj agenciji za privatizaciju, ta je institucija ovlašćena za upravljanje društvenim preduzećima na Kosovu, uključujući i ovlašćenje za prodaju, prenošenje ili likvidaciju tih preduzeća i njihovih delova

  • 2

Kosovska agencija za privatizaciju ocenila je da je sporazum o poslovnoj saradnji američkog konzorcijuma NGP s predstavnicima "Trepče" sa severa Kosovske Mitrovice protivzakonit i da se ne može sprovesti kao i da ona, "kao jedini zakonski predstavnik "Trepče", nije o tome informisana.

Prema Zakonu o Kosovskoj agenciji za privatizaciju, ta je institucija ovlašćena za upravljanje društvenim preduzećima na Kosovu, uključujući i ovlašćenje za prodaju, prenošenje ili likvidaciju tih preduzeća i njihovih delova.

Shodno tome, navodi se u saopštenju agencije, sporazum je u suprotnosti sa zakonima koji važe na Kosovu i nevažeći je i nesprovodiv u praksi.

Agencija će hitno informisati posebno odeljenje Vrhovnog suda Kosova o, kako se navodi, jednostranoj i nezakonitoj odluci predstavnika Trepče i takođe informisati sve domaće i međunarodne institucije da je takav sporazum nezakonit i da se ne može sprovesti.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA