Šarić kupio azil u Južnoj Africi preko ruskih mafijaša?

Odbegli narko bos je, navodno, platio skoro pola miliona evra za novi identitet

  • 0

Srpska policija još nije dobila zvaničnu potvrdu da li je osoba locirana u blizini Kejptauna, u Južnoafričkoj republici, odbegli pljevaljski narko bos Darko Šarić.

Telegraf.rs saznaje od izvora u vrhu MUP-a da postoji nekoliko mogućih razloga zbog čega vlastima JAR treba više vremena nego što je uobičajeno da provere ovu informaciju. Jedan od njih je sumnja da je Šarić, preko prijatelja - ruskih i čeških mafijaša, kupio azil u ovoj zemlji pre više od godinu dana!

Ova informacija prvi put je stigla do srpske policije prošle godine, posle ubistva južnoafričkog mafijaškog bosa Sirila Beke, za koga je radio nedavno uhapšeni Dobrosav Gavrić, koji je osuđen u Srbiji zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

- Postojala je informacija da je Šariću azil sredio Radovan Krejčir, kontroverzni milioner iz Češke, koji ima jake kontakte i poslove s ruskim mafijaškim bosovima u ovoj afričkoj zemlji. Novi identitet i azil, Šarić je, navodno, platio skoro pola miliona evra - otkriva naš sagovornik.

On kaže da nije slučajno ni to što je policija locirala osobu koja odgovara Šarićevom opisu, upravo posle hapšenja Dobrosava Gavrića, pa sumnja da je upravo Arkanov ubica, u očajničkom pokušaju da izbegne ekstradiciju, odao crnogorskog mafijaša.

Radovan Krejčir je ponovo uhapšen pre tri dana, zbog oružane pljačke u Pretoriji. Naš izvor ne isključuje mogućnost da tokom ove istrage policija JAR dođe do novih informacija i o Darku Šariću.

(D. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA