EGIPAT: Islamisti šest otetih bezbednjaka ostavili usred pustinje na Sinaju!

Predstavnik vojske Ahmed Ali je saopštio da su kidnaperi oslobodili danas trojicu policajaca i četvoricu vojnika. Vojska ih u toku dana prebacuje u prestonicu Kairo

  • 0

Sedmorica pripadnika egipatskih bezbednosnih snaga koje su na Sinajskom poluostrvu oteli ekstremisti prošle sedmice oslobođeni su, javila je državna televizija.

Kidnaperi su te ljude ostavili usred pustinje a vojska ih danas prebacuje u prestonicu Kairo.

Predstavnik vojske Ahmed Ali je saopštio da su kidnaperi oslobodili danas trojicu policajaca i četvoricu vojnika, prenela je državna agencija MENA.

- Kidnaperi su oslobodili sedam pripadnika snaga bezbednosti na Sinaju - naveo je Ali, i dodao da je njihovo puštanje na slobodu rezultat rada egipatske vojne obaveštajne službe i saradnje s plemenskim vođama na Sinaju.

Oslobađanje sedam ljudi usledilo je nekoliko sati pošto je egipatska vojska započela masovnu pretragu za njima na severu Sinaja, prenele su agencije.

Ministar unutrašnjih poslova Mohamed Ibrahim saopštio je juče da su kidnaperi teško naoružani. Kako je tada rekao, nema pregovora s kidnaperima koji traže oslobađanje zatvorenih beduina - ekstremista, i dodao da se o oslobađanju talaca pregovara s plemenskim vođama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA