SVAKA ČAST: Milan Popović i kompanije donirali opremu bolnici u Zrenjaninu

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu dobila je danas medicinsku opremu koja je donirana u okviru akcija „Bitka za bebe" i „Bitka za porodilišta", a donatori su Milan Popović, kompanije "Beohemija" i "Đak sport" kao i "Telenor fondacija"

  • 4

Opšta bolnica "Đorđe Joanović" u Zrenjaninu dobila je danas medicinsku opremu koja je donirana u okviru akcija „Bitka za bebe" i „Bitka za porodilišta", a donatori su Milan Popović, kompanije "Beohemija" i "Đak sport" kao i "Telenor fondacija".

U ime Opšte bolnice, na donacijama se zahvalila dr Gordana Kozlovački, direktorka ustanove: „Ovi uređaji imaju različite, ali veoma značajne funkcije u borbi za život i zdravlje beba koja se svaki dan vodi ovde, i biće od ogromne pomoći našim stručnjacima i medicinskom osoblju da tu borbu vode još uspešnije", izjavila je dr Kozlovački.

Milan Popović i kompanija „Beohemija" donirali su po jedan inkubator, "Telenor fondacija" doprinela je nabavkom pulsnog oksimetra, a kompanija „Đak sport" je obezbedila neonatalni aspirator.

Pulsni oksimetri su važan dijagnostički alat, koji će u rukama iskusnog medicinskog osoblja, omogućiti bolje lečenje novorođenčadi i brži oporavak naših najmlađih i najranjivijih sugrađana. Od prvog dana svog postojanja, Telenor fondacija podržava konkretne, dugoročne i održive inicijative usmerene na poboljšavanje životnih uslova dece. Svojevremeno smo to prepoznali u akciji „Bitka za bebe" Fonda B92 i sada u „Bici za porodilišta'", rekla je Ivana Matijević, upraviteljica Telenor fondacije.

Donacija kompanije „Đak Sport" dolazi kao rezultat velike kampanje u okviru koje je, tokom perioda od dve nedelje, od svakog prodatog proizvoda odvojeno 100 dinara za „Bitku za porodilišta".

Ukupno smo prikupili oko 22.000 evra, i ovaj novac je iskorišćen za nabavku opreme za više gradova u Srbiji. Za našu kompaniju je veoma važno da ulaže u zajednicu u kojoj posluje i da brine o njoj, i učešće u ovoj akciji vidimo kao najbolji način za to", izjavio je Igor Manojlović, marketing menadžer „Đak sporta".

Za potpuno opremanje porodilišta ove bolnice potrebno je nabaviti još i po jedan neonatalni ventilator, pacijent monitor, CTG i UZ aparat, uređaj za CPAP, injektomat, aparat za torakalnu drenažu, lampu za fototerapiju, grejač za krvne derivate, transkutani bilirubinometar, porođajni sto i 4 infuzione pumpe.

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lipa

    25. maj 2013 | 11:09

    bravo kralju. Nisi kao vecina koji imaju milione a vide samo guci a pomoc ugrozenima nikad

  • BgPetar

    25. maj 2013 | 11:52

    Zavoleo sam ovog coveka!

  • vlada

    25. maj 2013 | 11:10

    Lepa svest. Svaka cast. Sto vise takvih. A i trebalo bi da se naprave brojevi za humanitarnu uplatu preko sms-a da i mi gradjani uplacujemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA