Fićom krenuli u obilazak pivara bivše SFRJ (VIDEO)

Pivska tura, skraćeno nazvana Pitura, krenula je 25. maja iz Splita, a u Sarajevu su nazdravili za Dan mladosti

  • 7

Dvojica Splićana, Toni Pavlović i Lovre Režić krenuli su "fićom" u avanturu dugu 3.400 kilometara tokom koje će obići sve pivare bivše Jugoslavije koje proizvode pivo sa nazivom grada u kome se fabrike nalaze.

Pivska tura, skraćeno nazvana Pitura, krenula je 25. maja iz Splita, a u Sarajevu su nazdravili za Dan mladosti.

Splićani su zatim stigli u Nikšić i obišli lokalnu pivaru, nakon čega su se u konobi koja se nalazi u krugu fabrike družili sa predstavnicima sedme sile, pišu podgoričke Vijesti.

Toni i Lovre, koji su "preko noći" postali poznati, brzo su se navikli na kamere i sevanje bliceva i spremno odgovarali na sva pitanja koja se tiču njihove avanture tokom koje planiraju da obiđu 16 pivara.

Ocene o pivu koje su probali izneće tek na kraju putovanja kada se slegnu svi, kako kažu, "ukusi lepe nam Juge".

- "Fića" je kupljen za ovu turu, a sada ćemo ga koristiti redovno. U poslednja tri dana dobili smo deset ponuda da ga prodamo... Gde god dođemo, ljudi se smeju. Drago im je da vide "fiću". Još kada na ulici vide splitske registracije, kao ovde u Nikšiću ili Sarajevu, nije im jasno kako smo stigli do ovde - prenose Splićani dosadašnje utiske sa ture.

Nakon Nikšića idu za Peć, zatim u Skoplje, pa onda "leskovačkom prugom" do Niša, Zaječara i Jagodine.

- Tu je i Kragujevac, gde moramo da svratimo na servis. Zatim slede Valjevo, Novi Sad, koji će nam biti odmor od piva, pa Apatin, Osijek, Vukovar, Tuzla, Banjaluka, Karlovac, Laško. Preko Ljubljane svratićemo malo do Trsta da kupimo žvake, cipele... i onda preko Rijeke nazad u Split - kazao je Režić za podgoričke Vijesti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA