PRŠTAĆE U ZAJEČARU: Pristiglo više od 200 prijava za 47. Gitarijadu!

Svetkovina gitarske muzike održaće se od 1. do 3. avgusta, a organizatori će uskoro objaviti i imena grupa koje će nastupiti revijalnom delu festivala

  • 0

Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija i Bugarska su zemlje iz kojih su stigle prijave demo bendova za učešće u takmičarskom delu 47. Gitarijade, koja će se održati od 1. do 3. avgusta u Zaječaru.

Iako je pristiglo više od 200 prijava, 180 ih je validno, što znači da će  toliko bendova biti u konkurenciji za polufinale.

Žiri će do polovine juna odabrati dvanaest polufinalista, koji će pored učešća u takmičarskom delu i predstavljanja pred više hiljada ljubitelja gitarske muzike, imati priliku da učestvuju i na "Rock Akademiji" od 25. do 31. jula, takođe u Zaječaru.

Zbog velikog interesovanja izvođača, organizatori planiraju da  naredne godine u konkurenciju budu i demo bendovi iz čitavog sveta.

U narednih nekoliko sedmica organizacioni tim krenuće sa otkrivanjem revijalnog dela programa, koji bi trebalo da zadovolji i one najprobirljivije poštovaoce rok zvuka.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA