Razrešen vladika Kačavenda, policija i sud na potezu!

Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda upravo je razrešen svih dužnosti. Ova odluka doneta je na osnovu stava Sinoda, koji je penzionisao Kačavendu pre oko mesec dana

  • 6

Vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda upravo je razrešen dužnosti. Ova odluka doneta je na osnovu stava Sinoda koji je penzionisao Kačavendu pre oko mesec dana.

Kako javlja dnevni list "Blic", Sabor je na jutrošnjem zasedanju razrešio Kačavendu svih dužnosti.

Vladika Vasilije razrešen je zbog bludnih radnji u koje je uvid imala i crkvena vlada. U prethodnom periodu pojavljivali su se brojni video-snimci na kojima se vladika Kačavenda ljubi sa mladićima, pa ovakva odluka Sabora ne čudi.

Međutim, postavlja se pitanje da li će sada vladika biti izveden i pred sud SPC na kome bi se sudilo za sve ono za šta ga optužuju?

Takođe, pojedine žrtve bludnih radnji očekuju da će se i država uključiti u ovaj slučaj, a advokat Duško Tomić najavio je juče pokretanje tužbe protiv vladike Vasilija zbog mobinga i pokušaja obljube sveštenika Miladina Erkića iz Bijeljine, kome je zaprećeno u pismu da će mu ubiti porodicu ako kaže sve što zna.

VLADIKA BEŽI U RUSIJU?

Kako saznajemo od našeg izvora iz zvorničko-tuzlanske eparhije, vladika Vasilije Kačavenda će ubrzo otići u Rusiju u jedan manastir kako bi se sklonio daleko od očiju javnosti i tako izbegao eventualno suočavanje sa ljudima koji žele da ga tuže!

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miroslav

    29. maj 2013 | 13:04

    Sad moze u penziju ali u zatvor bilo bi najbolje za njega.

  • vlada

    29. maj 2013 | 13:20

    Ako. Tu dzukelu dozivotno iza resetaka

  • Daya

    29. maj 2013 | 13:28

    A ko ce da vencava gay parove po srbiji kad budu uveli zakon? Ja mislila on ce... :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA