POMOZITE: Anji fali samo 20.000 za operaciju!

- Čak se i klinika "Uni klinikum Gisen" u Nemačkoj odrekla zarade i traži da platimo samo troškove intenzivne nege i osnovne bolničke troškove. Molimo sve ljude dobre volje da se priključe akciji i pomognu nam da skupimo 20.000 evra - kaže majka 12-godišnje Anje Anita

  • 2

Anji Milićević (12) iz Beograda, koja se od rođenja bori sa teškom srčanom manom, nedostaje svega 20.000 evra da bi 17. juna otišla na operaciju srca u Nemačkoj, piše "Blic".

Ovoj Beograđanki je još kao novorođenčetu ustanovljena teška srčana mana, kompletna transpozicija velikih arterija srca koju je sa samo šest nedelja života operisala u Londonu.

Međutim, nakon operacije razvio se visok pritisak u plućima i Anji je konstatovan težak oblik plućne hipertenzije. Potom kreće nova borba. Stanje joj se sada naglo pogoršalo jer je pritisak u plućima dodatno porastao i doprineo uvećanju desne komore srca, zbog čega je potrebna hitna operacija.

- Sinoć se prvi put rasplakala. Zagrlila me je i rekla:"Mama, obećaj da će sve biti u redu. Sve bitke do sada smo dobili, pa zašto ne bismo i ovu", ispričala je njena majka Anita Milićević, koja se sa suprugom Ivanom punih 12 godina neumorno bori sa Anjinom bolešću. Uspela je da se izbori i za to da kutiju lekova koja košta 3.500 evra i koja je Anji neophodna da preživi, dobijaju od Crvenog krsta Italije.

Ova ustanova pomagala je Anji celih pet godina, a kada su lekovi počeli da kasne, u pomoć je priskočila švajcarska fabrika "Medis" koja taj lek proizvodi. Poslednje tri godine oni potpunu besplatno omogućavaju Anji neophodnu terapiju.

- Čak se i klinika "Uni klinikum Gisen" u Nemačkoj odrekla zarade i traži da platimo samo troškove intenzivne nege i osnovne bolničke troškove. Molimo sve ljude dobre volje da se priključe akciji i pomognu nam da skupimo 20.000 evra - kaže majka Anita.

Inače, mala Anja je odličan đak sa svim peticama i trudi se da ni po čemu ne zaostaje za svojim vršnjacima. Njeni drugari iz škole takođe su pomogli humantiranom akcijom, a u pomoć su pritekli i đaci Pete beogradske gimnazije koji će 5. juna u 20.30 sati u prostorijama škole organizovati humanitarnu predstavu.

Računi na koje možete uplatiti novac za pomoć maloj Anji otvoreni su:

U Rajfajzen banci: devizni račun RS35265090000000000163, dinarski račun 265-0200000053058-77.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • _______Hm...?

    30. maj 2013 | 13:38

    Samo ako moze da se uvede placanje preko sms poruke. Mnogo bih mi znacilo. Hvala unapred!

  • RSDale

    30. maj 2013 | 13:11

    Treba mi ime na kom se vodi konto i Swift , bar meni u Svajcarskoj je to neophodno da bih pomogao. Ako nije problem da jos to napisete, hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA