Glumac Marko Stojanović na čelu Doma omladine

Glumac Marko Stojanović postavljen je na dužnost direktora Doma omladine, nakon sednice Skupštine grada, najduže na godinu dana. Na tom mestu zamenio Milana Lučića

  • 2

Glumac Marko Stojanović imenovan je danas za direktora Doma omladine.

On je na funkciju vršioca dužnosti direktora te kulturne ustanove postavljen na sednici Skupštine grada, najduže na godinu dana.

Stojanović je na tu funkciju došao nakon što je dužnosti razrešen prethodni direktor Milan Lučić, koji je otišao na funkciju v.d. Filmskog centra Srbije.

Podsetimo, Marko Stojanović je profesor scenskog pokreta na Akademiji lepih umetnosti (katedra za glumu) u Beogradu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti, odsek gluma. Specijalizirao pantomimu u školi Marsela Marsoa u Parizu. Predsednik je Karling saveza Srbije i član rukovodstva Olimpijskog komiteta Srbije. Radio je kao PR menadžer "Instituta za onkologiju" i hotela "Hyatt". Predsednik je"Asocijacije umetnosti i medija - pomoć za mlade i zdravlje".

Završio je kurseve i specijalizacije: filmske glume, FEMIS (Evropska filmska federacija), Pariz 1994 ; filmske glume, Univerzitet Južne Karoline, Kolumbija (SAD) 1990; kurs filmske režije i produkcije 16/35 mm, Institut za medije Južne Karoline, Kolumbija 1990;

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA