VUKČEVIĆ: Tražićemo dokaze od Haškog tribunala

- Mnogi od zločina koji su pomenuti u ovim optužbama predmet su predistražnih postupaka u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, u kojima se trudimo da otkrijemo neposredne počinioce i nalogodavce, zbog toga ćemo tražiti detalje ovog predmeta - naveo je tužilac za ratne zločine

  • 0

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine tražiće od Haškog tribunala dokaze iz predmeta protiv bivših funkcionera Službe državne bezbednosti Jovice Stanišića i Franka Simatovića, jer su mnogi zločini pomenuti u tom slučaju predmet predistražnih postupaka u Srbiji, saopšteno je danas.

- Mnogi od zločina koji su pomenuti u ovim optužbama predmet su predistražnih postupaka u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, u kojima se trudimo da otkrijemo neposredne počinioce i nalogodavce, i zbog toga ćemo tražiti od Tribunala u Hagu dokaze i iz ovog predmeta - naveo je u pisanoj izjavi tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Vukčević je, komentarišući oslobađajuću odluku za Stanišića i Simatovića, podsetio da je to bio jedan od najdužih postupaka pred Haškim tribunalom, zbog dosta složenih pravnih pitanja na koje je sud trebalo da pruži odgovore.

- U konkretnom slučaju, Pretresno veće je stalo na stanovište da optuženi nisu krivi za zločine neposrednih počinilaca koje im je na teret stavilo Tužilaštvo Haškog tribunala, kao i da nisu imali kriminalnu nameru za sprovođenje zajedničkog zločinačkog poduhvata - naveo je Vukčević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA