Kinezi snimaju Moravu, grade kanal

Predstavnici kineske nacionalne kompanije "Čajna Gezhouba grup korporejšn" započeli su snimanje plovnog toka kako bi prikupili informacije za izradu projekta za izgradnju Kanala Morava

  • 0

Predstavnici kineske nacionalne kompanije "Čajna Gezhouba grup korporejšn" započeli su danas snimanje plovnog toka Velike Morave na delu od Smedereva do Ljubičevskog mosta u blizini Požarevca kako bi prikupili informacije za izradu studije izvodljivosti projekta izgradnje Kanala Morava.

Obilasku plovnog puta na Velikoj Moravi prisustvuje državni sekretar Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srđan Belij, kao i predstavnici Agencije za prostorno planiranje i Javnog vodoprivrednog preduzeća (JVP) "Srbijavode".

Delegacija kineske kompanije, koja boravi u drugoj zvaničnoj poseti Srbiji, nastavlja rad na prikupljanju potrebnih podataka vezanih za projekat Kanal Morava i za izradu Studije izvodljivosti projekta izgradnje plovnog puta na toj reci.

Kineski radni tim i inženjeri JVP "Srbijavode" danas će tokom plovidbe brodom direktno prikupljati adekvatne informacije potrebne za izradu studije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA