ISTANBUL: Policija razbila demonstracije protiv seče drveća u parku (FOTO)

Policija je u zoru počela da rasteruje demonstrante koji su četvrti dan protestovali zbog plana Vlade da promeni izgled glavnog istanbulskog trga Taksim. Demonstranti su tražili da se zaštiti park Gezi koji se nalazi na trgu

  • 0

Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala nekoliko stotina ljudi koji su mirno demonstrirali protiv seče drveća u jednom istanbulskom parku.

Novinska agencija Dogan javlja da je nekoliko demonstranata povređeno kada se srušio zid na koji su se penjali kada je počela intervencija policije.

Policija je u zoru počela da rasteruje demonstrante koji su četvrti dan protestovali zbog plana Vlade da promeni izgled glavnog istanbulskog trga Taksim. Demonstranti su tražili da se zaštiti park Gezi koji se nalazi na trgu, prenosi AP.

Aktivisti za ljudska prava često optužuju tursku policiju da koristi neprimerenu silu u razbijanju protesta i previše suzavca i biber spreja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA