Dopisnicima Novosti honorari kasne godinu dana!

- Od sedam dana u nedelji mi smo u blokadi 4, 5 dana. Svaki dan se tresem hoću li imati da štampam novine - kaže Ratko Dmitrović, vršilac dužnosti generalnog direktora i glavnog urednika svih izdanja kompanije

  • 0

Udruženju novinara Srbije (UNS) ponovo su se obratili dopisnici "Novosti" kojima honorari kasne skoro godinu dana, navodi se u saoštenju UNS-a.

Na mesto vršioca dužnosti generalnog direktora i glavnog urednika svih izdanja Kompanije "Novosti" u međuvremenu je izabran Ratko Dmitrović koji u izjavi za UNS navodi da "Novosti trenutno duguju oko 27 miliona dinara".

- Da mi je neko rekao da neko može toliko da se duguje ne bih mu verovao. Za sada nema nikakve šanse da se zaostali honorari isplate, ni odjednom, ni na rate. U sledeća dva meseca pokušaćemo da konsolidujemo Kompaniju koja je u izuzetno lošoj finansijskoj situaciji. Od sedam dana u nedelji mi smo u blokadi 4, 5 dana. Svaki dan se tresem hoću li imati da štampam novine - rekao je Dmitrović.

On je dodao da je "trenutno upitna i plata zaposlenih radnika".

- Ja se izgovaram i pravdam za nešto što nisam ja uradio, jer ne želim nikome da dajem lažnu nadu. Svestan sam da nijedne novine ne mogu opstati bez dopisnika, ali u narednih mesec, dva ne postoje šanse da se isplate zaostali honorari - naglasio je Dmitrović.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA