Lažni policajac pištoljem pokušao da otme autobus na liniji 25 (VIDEO)

Do incidenta je došlo pošto napadač nije hteo da izađe iz autobusa na stanici i pređe u vozilo na liniji 50 koja saobraća prema Begaljici, već je izričito tražio od vozača da vozi do tamo

  • 3

Policija je privela A. I., koji je u autobusu na liniji 25 Karaburma - Kumodraž pretio vozaču i "vitlao pištoljem", rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova

A. I. mlatarao je danas oko 12 sati pištoljem u punom autobusu na liniji 25 pošto je vozač odbio da ga vozi van trase ka Begaljici. Srećom, niko nije povređen, a policija je napadača ubrzo uhapsila.

- Policija je u 11.50 dobila prijavu da je nepoznata osoba u autobusu u Ulici braće Jerković pretila vozaču i vitlala pištoljem, nakon čega je mladić izašao iz autobusa i uzeo taksi - rečeno je agenciji Beta u MUP-u.

Interventna policija je potom zaustavila taksi vozilo i pronašla A. I., koji je prethodno izvršio razbojništvo u prodavnici.

Privedenom je određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da je izvršio razbojništvo i zbog nasilničkog ponašanja.

RTS navodi da se taj mladić predstavljao kao policajac, da je u autobusu repetirao pištolj i pokušavao da natera vozača da ga vozi ka Grockoj.

Do incidenta je došlo pošto napadač nije hteo da izađe iz autobusa na stanici i pređe u vozilo na liniji 50 koja saobraća prema Begaljici, već je izričito tražio od vozača da vozi do tamo.

Pošto je vozač to odbio, putnik je izvadio pištolj i krenuo da maše s njim po autobusu a gotovo svi putnici su u paničnom strahu zalegli na pod.

- On je jedno vreme spavao, ali ga je probudila neka žena, barem sam toliko mogao da vidim na retrovizoru. Mada nisam mnogo obraćao pažnju jer sam vodio računa o saobraćaju. On je odjednom izvadio pištolj, repetirao i počeo da maše - rekao je vozač autobusa.

Napadač je nakon nekoliko minuta izašao iz autobusa i pobegao u pravcu obližnje perionice gde je pretio ljudima, a potom seo u prvi taksi. Vozač autobusa je zapisao registarske tablice taksija i javio policiji koja je od momenta kada je pritusnuo "panic" taster bila na vezi sa njim.

- Vozač je na vreme reagovao, zaštitio je putnike i sebe, vozilo i okolinu - rekao je Drago Tošić, direktor udruženja "Beobus".

(Telegraf.rs/ Izvor: Beta/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.

    4. jun 2013 | 19:43

    Svaka cast vozacu sto nije bilo zrtava. Narkomana mi vise preko glave,mamu im idiotsku! Nego,pitam se sta je radila policija dok je razbojnik setao ulicama i pljackao radnju,pretio na vise lokacija.... E moja policijo....

  • Raspucin

    5. jun 2013 | 06:31

    A sta je tu smesno i kakvu si ti "pojentu" shvatio?

  • svasta

    4. jun 2013 | 19:50

    hahahahahahahahahahahah joj nacepao sam se od smeha hahahahahahahahaahahaha shvatio sam pojentu zivota hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA