ŽENA U CRVENOM: Ona je simbol turskog otpora (FOTO)

Svetski mediji opisali su njenu crvenu haljinu, belu platnenu torbu na ramenu i hladnokrvnost navodeći da izgleda "kao da hoda travnjakom na zabavi u bašti" dok su ostali demonstranti oko nje u agoniji od količine suzavca kojim ih je "zalila" policija

  • 0

Žena u crvenoj haljini koja mirno protestuje u Istanbulu dok je policajac sa zaštitnom maskom poliva suzavcem postala je simbol antivladinih protesta u Turskoj, nakon što su fotografije tog prizora danas obišle svet.

Svetski mediji opisali su njenu crvenu haljinu, belu platnenu torbu na ramenu i hladnokrvnost navodeći da "kao da hoda travnjakom na zabavi u bašti" dok su ostali demonstranti oko nje u agoniji od količine suzavca kojim ih je "zalila" policija.

Fotografije "žene u crvenom" postale su apsolutni hit na društvenim mrežama, a umetnici su odmah stavili njenu siluetu na nalepnice i plakate, pa je ona preko noći postala zaštitni znak protesta.

Istina o antirežimskim demonstracijama na Bosforu polako izlazi u svet, ali ne prestaje da ga šokira: pre svega zato što su protesti počeli iz naizgled banalnog razloga, a pretvorili se u sveopšti ustanak koji je režim u Ankari ostavio grogiranim i u čudu, zbog čega prave početničke greške poput hapšenja tviteraša zbog "širenja laži i obmana".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA