Ovako turski CNN izveštava o neredima u svojoj zemlji! (FOTO)

Kao što možete da vidite, turski CNN emituje emisiju o pingvinima, dok globalni CNN uživo prikazuje slike sa krvavih demonstracija u Istanbulu

  • 3

Medijski mrak u Turskoj dostigao je neviđene razmere, a čak ni ispostave svetskih medija u maloazijskoj republici nisu uspele da odole pritisku Erdoganove vlade.

Već smo ranije javili da je režim u Ankari pritisnuo kablovske operatere da ukinu kanale na engleskom jeziku, što su neki od njih i uradili, a pomenuli smo i da lokalni mediji - dok krv lije ulicama Istanbula i Ankare - pažnju posvećuju vestima o izboru za mis Turske i najčudnijoj mački na svetu.

Sada, međutim, imamo frapantan dokaz o kršenju slobode govora u ovoj državi koji po svemu podseća na koncert Beogradske filharmonije emitovan na RTS-u tokom "dešavanja naroda" na ulicama Beograda 5. oktobra 2000. godine.

Kao što možete da vidite, turski CNN emituje emisiju o pingvinima, dok globalni CNN uživo prikazuje slike sa krvavih demonstracija u Istanbulu. Uzgred budi rečeno, turski CNN može da se gleda normalno svuda osim u samoj Turskoj.

Pametnom dosta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA