Kole ustupio kuću za lečenje dece! (FOTO)

Stambena zgrada Zadužbine porodice Kostić, čija je površina 1.400 kvadratnih metara, trajno je namenjena Institutu za smeštaj dece obolele od malignih bolesti i pružanje podrške njihovim porodicama sa teritorije Vojvodine

  • 7

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić ustupio je danas svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić, na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Stambena zgrada Zadužbine porodice Kostić, čija je površina 1.400 kvadratnih metara, trajno je namenjena Institutu za smeštaj dece obolele od malignih bolesti i pružanje podrške njihovim porodicama sa teritorije Vojvodine. Cilj je da se oboleloj deci obezbedi visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije u ambijentu porodične kuće, jer se iz postojeće prakse pokazalo da je model "roditeljske kuće" znatno prihvatljiviji za lečenje od standardnih bolničkih uslova.

- Kostići su pokazali želju da se oduže svojoj zajednici. Oni su pokazali da znaju da niko neće svoj novac poneti na drugi svet, da iza čoveka ostaje ono što je izgradio, zadužbina koju je ostavio deci i naraštajima koji dolaze posle - rekao je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić prilikom predaje ključeva kuće, i dodao da ovakav čin Vladu Vojvodine obavezuje da prostor oplemeni kako bi bio u skladu sa najvišim evropskim standardima i omogućio lečenje i boravak deci koja se mesecima leče u Institutu, a nisu iz Novog Sada.

Roditeljsku kuću koju će ova deca i njihovi roditelji ubuduće koristiti čine velik broj soba, dnevni boravak, trpezarija, kuhinja, prostor za rehabilitaciju, igraonica, deo za vežbanje i bazen, kao i dvorište. Kako je saopšteno, vrednost kuće je 1,5 miliona evra.

Miodrag Kostić je podsetio da je krajem prošle godine, prilikom uručivanja ključeva novosagrađenog doma za mlade pri SOS dečjem selu u Kraljevu, obećao da će se truditi da u Srbiji obezbedi humanije uslove odrastanja.

- Zato sam ponosan na osnivanje zadužbine porodice Kostić koja će biti novi dom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Verujem da će kroz Zadužbinu porodice Kostić ovoj deci biti omogućeno da imaju uslove za visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije u ambijentu njegove porodične kuće - rekao je Kostić.

(Telegraf.rs / Izvor: 021)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strasan lav

    6. jun 2013 | 15:45

    Svaka cast! Gest vredan postovanja, hvala u ime svih koji saosecaju sa bolesnom decicom i njihovim porodicama!

  • Bosnjak

    6. jun 2013 | 19:47

    Na prvi pogled lijepo,ali pozadina je nesto drugacija.Da je Miskovic poslusao Nikolica i dao jedan dio svoje imperije u humanitarne svrhe nebi bio tamo gde jeste,a da Kole nebi bio tamo gde je Misko,poceo je od ove kuce a nastavak sledi ,inace bit ce jos humanista godine sto je bonus.

  • postovanje

    6. jun 2013 | 16:49

    Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA