OTPORAŠI KOJE JE PRETUKAO MILOŠEVIĆ: Razrešite sramnog sudiju Gordanu Vidojković!

Momčilo Veljković i Nebojša Sokolović, članovi Otpora, koje je 2000. pretukao Marko Milošević sa prijateljima i telohraniteljima, podneće novi zahtev za razrešenje sudije Gordane Vidojković

  • 8

Novi zahtev za razrešenje sudije Gordane Vidojković iz Osnovnog suda u Požarevcu podneće Momčilo Veljković i Nebojša Sokolović, članovi Otpora, koje je 2000. pretukao Marko Milošević sa prijateljima i telohraniteljima, jer je donela rešenje da oni plate troškove postupka, koji je ona vodila do zastarevanja.

- Podnećemo novi zahtev Visokom savetu sudstva, jer ona bruka sud, grad i državu. Borićemo se svim pravnim sredstvima. Podnosimo žalbu i na njeno rešenje da platimo sudske troškove. Ukoliko se naša žalba ne usvoji, počeću štrajk glađu i tražiću azil u drugoj državi. Poslaćemo i pismo prvom zameniku premijera Aleksandru Vučiću, koji je i pravnik - kaže za “Blic” Veljković.

Advokat Dušan Cvejić, zastupnik prebijenih otporaša, kaže da neke odluke sudije Vidojković ne samo da su nepravedne nego su i potpuno pravno neshvatljive.

- Ona je donela, juna 2008. oslobađajuću presudu za Marka Miloševića i ostale optužene, jer nije mogla da utvrdio ko je udarao koga od oštećenih. To je besmisleno. Znači da za ubistvo Brisa Tatona niko ne bi mogao da bude osuđen, jer se ne zna ko je tačno zadao koji udarac - objašnjava advokat Cvejić.

Otporaši i njihov advokat dodaju da je Visoki savet sudstva, kada je odlučivao o njihovom prvom zahtevu za razrešenje sudije Vidojković, u vidu imao samo njen rad od 2010.

- Ona je predmet dobila 2001. po našoj tužbi, a prvo ročište je zakazala tek 2003. Kada je njena oslobađajuća presuda poništena, 15 meseci ništa nije zakazivala. Koliko je samo tu vremena izgubljeno - navodi Veljković.

Sudija može biti disciplinski gonjen samo za poslednjih godinu dana rada.

(Telegraf.rs / Izvor: "Blic")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perkonx

    8. jun 2013 | 10:17

    90% sudstva treba ne samo razresiti vec i poslati iza resetaka! Nazalost to se u skorije vreme nece desiti. Mafijaska drzava.

  • djole

    8. jun 2013 | 12:32

    A koju to državu da ruše, jel ti to ovaj jad i ovu bedu od Srbije nazivaš državom? A i ko je tada mogao da predpostavi da će takozvane demokrate da razbucaju i to malo što je ostalo?!

  • стрептомицин

    8. jun 2013 | 10:50

    Нека се жале својим америчким спонзорима. Добијали су лову да руше државу, е сада нека издвоје мало од силних милиона што им је Сорош уплатио.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA