Pripadnicima JSO koji su dali lažni alibi Legiji smanjene kazne!

Apelacioni sud smanjio je kazne trojici bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije koji su dali lažni alibi Legiji na suđenju za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića

  • 2

Apelacioni sud smanjio je kazne trojici bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije koji su u maju 2005. godine Miloradu Ulemeku Legiji dali lažni alibi na suđenju za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi.

Dejan Ivković, Nenad Ćebić i Vukašin Vukašinović presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu bili su osuđeni na kazne od po 10 meseci zatvora, ali je Apelacioni sud odlučio da zbog davanja lažnog iskaza u zatvoru treba da provedu po šest meseci.

U presudi je utvrđeno da su tokom saslušanja pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, kao svedoci pod zakletvom izneli netačne tvrdnje u nameri da potvrde odbranu Milorada Ulemeka Legije i ostalih okrivljenih protiv kojih je postupak vođen.

Njihove iskaze, međutim, sud nije prihvatio i Ulemek je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda da trojici bivših pripadnika JSO smanji kazne navodi se da je, između ostalog, u obzir uzet i protek vremena od osam godina, koliko je prošlo od njihovog lažnog svedočenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    8. jun 2013 | 14:27

    Sramota covek ne treba ni dana da lezi...

  • Bobrock

    8. jun 2013 | 12:13

    Znaci ko laze, bolje prodje. Meni su kada sam bio mali, rekli ko laze-taj i krade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA