TAHIRI: Gašenje srpskih institucija na jesen

Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri rekla je da će se do 1. septembra rasformirati srpski sudovi, dok će se do 30. septembra to dogoditi i sa policijskim strukturama

  • 5

Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri kaže da će tokom septembra biti ugašene srpske institucije na severu Kosova u oblasti bezbednosti i sudstva.

Kako je saopšteno iz kosovske vlade, Tahiri je nakon trodnevnih susreta u Briselu o primeni sporazuma Beograda i Prištine, precizirala da je postignuta saglasnost da se do 1. septembra rasformiraju srpski sudovi, dok će se 30. septembra to dogoditi sa policijskim strukturama.

- Proces rasformiranja paralalenih struktura počeće tokom ovog meseca kada se očekuje da se usvoji detaljan plan primene sporazuma... Kosovska strana je zatražila da Srbija što pre donese odluku o prestanku finansiranja paralelnih struktura - rekla je Tahiri, navedeno je u saopštenju.

Kada je u pitanju Zajednica srpskih opština, postignuta je saglasnost da se stvori jedna rukovodeća ekipa koja će pomoći

stvaranju Zajednice koja treba da postane funkcionalna nakon lokalnih izbora na Kosovu, kada treba da se održe i izbori za četiri opštine na severu Kosova, rekla je Tahiri.

Ona je napomenula da će izbori, uz posredstvo misije OEBS-a, biti održani prema kosovskim zakonima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ramiza NP

    8. jun 2013 | 21:56

    Srpske institucije ostaju, kao što su ostale u Milvokiju, Vukovaru i Donjem Lapcu ali gase se institucije RS što naš Premijer Dačić želi da sakrije i upakuje na drugi način građanima Srbije koji glasaju za njega od 1991.

  • русија

    8. jun 2013 | 21:23

    проклети пацови амерички

  • Mudrac :)

    8. jun 2013 | 21:14

    Kurva jedna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA