PRESUDA: Pink Panteri dobili 42,5 godina zatvora!

Sud u Beču osudio je članove međunarodne kriminalne bande "Pink Panter", državljane Srbije, na ukupno 42,5 godine zatvora. Oni su opljačkali tri zlatare i pritom ukrali nakit u vrednosti od 228.000 evra

  • 6

Zemaljski sud u Beču osudio je danas članove međunarodne kriminalne bande "Pink Panter", državljane Srbije, na ukupno 42,5 godine zatvora.

Šestoro osuđenih državljana Srbije u starosti između 28 i 33 godine prošle godine je u Beču opljačkalo tri zlatare i pritom ukralo nakit u vrednosti od 228.000 evra.

Šef bande Nikola K. (30) osuđen je na devet i po godina zatvora, a ostalih pet, u zavisnosti od saučesništva i dosadašnjih krivičnih prekšaja, na pet do devet godina pritvora.

Sve izrečene presude su pravosnažne, pošto nije najavljena žalba.

Osumnjičeni Srbi su pred sudom, kojim je predsedavao Peter Libetroj, priznali sva dela za koja se terete, ali su ujedno tvrdili da nisu članovi "Pink Panter" mreže.

Nikola K., koji je direktno učestvivao u sve tri pljačke, rekao je da je navodno šef bande koju su sačinjavali samo osumnjičeni.

- Oni me smatraju šefom - kazao je on, dodajući da su pljačke sprovedene kako bi brzo došli do novca.

Nikola je, maja prošle godine, zajedno sa dvojicom zemljaka doputovao u Beč, gde su opljačkali zlataru "Gold diskont" u 21. okrugu.

Iz ove pljačke odneto je 3,6 kilograma zlata u vrednosti od 82.800 evra i 7.200 evra u gotovini.

Opljačkana žena do današnjeg dana, kako je rekla, nije savaldala psihički ovaj događaj. Ona je rekla da je već jednom bila opljačkana 2004, kada joj je pljačkaš zadao ubode u predelu stomaka, te se od poslednje pljačke više ne usuđuje sama da uđe u sopstvenu radnju.

U ovoj pljački učestvovala su još tri lica, koja su odnela nakit u vrednosti od 55.500 evra. Druga dvojica osuđenih kupila su za ovu pljačku maske i parkirali su vozilo, odnosno čuvali parking prostor, kako bi se omogućilo brzo bekstvo.

Poslednja pljačka bila je kobna za bandu, pošto im je policija ušla u trag i samo čekala trenutak za hapšenje.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zo

    11. jun 2013 | 19:00

    Dali gospoda iz Srbije koja je osudjena ima ime, ako ima zasto ih ne objavite ili cemo vecito da skrivamo prestupnike?

  • русија

    11. jun 2013 | 19:27

    и шта ти паметњаковић имаш од имена ??? шта би ти? још их судио иако су осуђени ??? погледајте смеће испред својих врата

  • Zo

    11. jun 2013 | 22:57

    Mu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA