TOČAK: Verujem da će se pristojno živeti od roka (VIDEO)

Uoči nastupa grupe Smak, prvi put posle 15 godina u originalnom sastavu, na "Arsenal festu", 27. juna, kultni gitarista Radomir Mihajlović Točak priča o novim stvarima i tome da li je moguće živeti od roka

  • 1

Jedna od najuticajnijih domaćih rok grupa Smak posle 15 godina nastupiće u originalnom sastavu u Kragujevcu, gde je osnovana 1971. godine, a gitarista Radomir Mihailović Točak primećuje da je ljudima stalo do toga da ih ponovo vide na okupu, jer ih "očigledno vezuju uspomene, legende i mitovi o Smaku".

- Ta želja nas zaista vuče i okuplja. Pitanje našeg koncerta je više nego delikatno, on se uvek pretvara u događaj, koji ima svoju priču. Mi smo već videli kako će to da bude veličanstveno u muzičkom smislu, u emotivnom takođe. Kao da nam se ostvaruju sve one želje koje smo imali ranije - rekao je Točak u intervjuu Tanjugu, uoči nastupa na "Arsenal festu" 27. juna.

Mihailović kaže da pre koncerta u Beogradu prošle godine, u punoj Kombank Areni, nisu imali u planu nikakvu aktivnost, jer su smatrali da publika samo želi da ih vidi na tom jedinom mestu.

- Pošto je reakcija publike u odnosu na naše okupljanje inače jako porasla u zadnjih pet-šest godina, morali smo da se organizujemo. Sada na naše veliko iznenađenje imamo novu reakciju, koja ispade još veća, i više je nego dovoljna da nas natera na ''posao'' - istakao je on, dodavši da ne treba zaboraviti da je grupa "Smak" ipak postojala u novom sastavu i da su uvek komunicirali sa najužim krugom svojih fanova.

O koncertu u Kragujevcu najavljuje da će biti "ista stvar kao što su već uradili u Beogradu", dodajući da će tokom leta poraditi na objavljivanju nekih starih pesama koje nisu imali priliku da snime.

- Uvek smo imali strah da ljudi neće razumeti šta to sviramo, zbog čega smo određeni broj numera povlačili iz repertoara još pre 35-40 godina. Radi se, dakle, o numerama koje datiraju od sedamdesetih, pa i kasnije. Planiramo da nešto poradimo na tome ovog leta - otkrio je Mihajlović.

Na komentare svojih obožavaoca da bi voleli da im "Smak" da još neku novu pesmu koja ima šmek nekih boljih i srećnijih vremena, Točak smatra da kada se kaže "novo", misli se na autentično.

- Smak je bio sinonim za eksperimentisanje u rok muzici, koliko su nam bili dostupni uslovi za to. Uvek smo snimali pesme tako što smo ispunjavali sopstvene želje. Možda ćemo zvučati malo staromodno, ali biće to neponovljivo - naglasio je priznati gitarista.

O jednom od svojih svakodnevnih poslova u rok školi, u kojoj podučava i savetuje svoje mlađe kolege, rekao je:

- Moj savet je da se na ono što voliš nikad ne gleda kao na sporednu stvar. Verujem da će u budućnosti biti šansi da se pristojno živi od roka - dodao je, priznajući da mu se tokom karijere nije dalo da radi solo projekte, jer je oduvek bio "uveren da muziku ne može da ostvari samo jedan čovek".

Uz prvobitnu postavu "Smaka", koju pored Točka čine pevač Boris Aranđelović, basista Zoran Milanović i bubnjar Slobodan Stojanović Kepa, na glavnoj bini trećeg "Arsenal festa" nastupiće i pevač Dejan Najdanović Najda, gitarista Mikica Milosavljević, bubnjar Dejan Stojanović, klavijaturista Dejan Zdravevski i basista Miloš Petrović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA