DECA ZA PRIMER: Vlasniku vratile novčanik pun para!

Trinaestogodišnje učenice iz Prokuplja, koje žive u skromnim porodicama, kažu da nikad nisu videle više novca na jednom mestu, ali da su samo razmišljale kako da vrate novčanik

  • 14

Trinaestogodišnje Jelena Stojković i Teodora Pejčić, učenice šestog razreda OŠ "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju, pronašle su u centru grada novčanik u kome je bilo oko 1.000 evra. Kada su videle da je u njemu puno para, odmah su otišle u policiju i pokazale svima da nije bitno u kakvom vremenu živimo i sa koliko para, već kakvi smo zapravo ljudi i u kakvim porodicama odrastamo.

- Pošle smo ka česmi da se osvežimo i pored drveta primetile novčanik. Kada sam ga otvorila, videla sam veliku svotu stranih novčanica, dinara, kreditne kartice i razna druga dokumenta. U trenutku sam se uplašila da nam neko ne uzme novac pa sam odmah sa Teodorom krenula u policiju - priča Jelena, i dodaje da nijednog momenta nisu pomislile da novac zadrže.

Devojčice žive u skromnim porodicama i kažu da nikad nisu videle više novca na jednom mestu, ali da su samo razmišljale kako da vrate novčanik.

Švajcarac Lukas fon Arks, vlasnik novčanika, bio je presrećan i iznenađen kada je otišao da prijavi nestanak novčanika i video da je on već pronađen.

- Umalo se nisam onesvestio od sreće kada su mi pokazali novčanik i ispričali kako je dospeo do njih. Video sam devojčice koje su ga pronaše i nagradio ih dinarima koje sam imao u novčaniku. Veliku zahvalnost dugujem toj deci - naveo je Arks, i dodao da su Jelena i Teodora primer dečje čestitosti i poštenja kojeg je sve manje u svetu.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksi

    14. jun 2013 | 00:30

    Svaka čast devojčicama! Ovako svako treba da postupi. A i čoveku svaka čast, jer je nagradio devojčice! I ja da nađem tako novčanik, isto bih postupila, bez obzira da li ću dobiti nagradu ili ne, kao pošteni pronalazač. Nije sve u novcu, ima nešto i u čovečnosti i poštenju. Ne bih nikada svoju sreću gradila na tuđoj nesreći, jer se to kad tad obije o glavu!

  • dačo

    14. jun 2013 | 00:40

    Svaka čast curice... Dačiću na tebe je red, zaposli ih u MUP

  • Marko

    14. jun 2013 | 00:35

    Bravo duše male

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA