FILARET TUŽIO MRKONJIĆA: Ne dam ni milimetar manastirske zemlje!

Meštani Pribojske Banje ogorčeni što se ne rešavaju gorući problemi, već se priča samo o putu do kuće Ane Bekute. U izbornoj kampanji lane asfaltirano 360 metara do kuće pevačice

  • 9

Vladika Filaret je za "Večernje novosti" potvrdio da je pukla tikva između njega i ministra Milutina Mrkonjića, nekada rado viđenog gosta u Mileševskoj eparhiji.

- Ne dam ni milimetar manastirske zemlje! Nije ovo 1946. godina, pa da otimaju i nepravedno oduzimaju ono što nam je tek vraćeno. Ministar Mrkonjić je u Pribojskoj Banji napravio put do kuće umetnice Ane Bekute, uzeo je deo manastirske zemlje a da ni on niti Ministarstvo saobraćaja nikoga nisu pitali, a izvođaču su radovi plaćeni preko opštine. Podneo sam tužbu, teraću pravdu do Strazbura - rekao je Vladika ne objašnjavajući koliko je Mrka zauzeo zemlje, ali dodajući da će to sud utvrditi.

- Nisam tražio pare, već smo se dogovorili da se na ime nadoknade, sredstvima Ministarstva proširi i uredi put do manastira Kumanica, od mosta na Limu, do svetinje iz 14. veka. Trebalo je u taj posao da se uključi i železnica, tender je kod državnog sekretara saobraćaja Poledice. Međutim, posle obećanja, Mrkonjić je rekao da nema para. Ispalo je da je preča Bekuta nego jedna od najposećenijih svetinja SPC. Inače, nemam ništa lično protiv umetnice, čije CD-ove ministar deli gostima u kabinetu. Pri poslednjem susretu - Mrkonjić je bio nepristojan i vulgaran - rekao je vladika mileševski.

Slučaj "Anine ulice" duge oko 360 metara, od puta Priboj - Banja, koja se završava iznad kuće njene majke Milice Polić (71), u naselju koje ovde zovu Ilidža, mnoge je ogorčio, pre svega zbog potezanja u javnosti.

- Zar je Filaretu i ministru Mrkonjiću preči spor oko par kvadrata zemlje i da potežu teške reči nego da rešavaju tri velika problema Banje: zatvaranje RH centra, propadanja lečilišta, i već tri i po godine čekanja na sanaciju klizišta u centru - najčešći je komentar u Banji.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija-Ubija

    15. jun 2013 | 07:42

    Mrkonjic je neobrazovan čovek da kupljenom diplomon . Seljačina ali teška koja se javno švaleriše a ozenjen čovek . Sramota za Srbiju da ima ovakve ministre . Posto se sada svi kunu u evropu sto se sada ne ugledaju na nju? Ovo bi u Nemačkoj bio skandal i odmah bi ga smenili. Ne mi se ugledamo da evropu samo ako treba da promovisemo Gay Lobby i sve nenormalne stvari koje nam zapad lansira i sada su kao cool sto bi rekao moderan Srbin . Smesno i jadno

  • milanka

    15. jun 2013 | 07:23

    Bas dobro sto ga tuzio samo napred nemoze mrkonjic da radi sve sta hoce.

  • upssss

    15. jun 2013 | 09:41

    Ovaj buzdovan od coveka je samo dno politicke scene srbije, daj te ima li iko normalan ko ce mu reci dosta je bilo, to vise nemoze tako, sloba je odavno umro a i njegova politika sa njim otisla u zaborav!!! Covece otrezni se ali bukvalno i odi u zaborav bruko jedna od coveka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA