TOP 10 fakulteta koji proizvode milijardere

Na Harvardu su diplomirala 52 milijardera, a zajedno su zaradili čak 205 milijardi dolara

  • 2

Hrvatski portal Biznis.hr objavio je listu 10 univerziteta na kojima je diplomiralo najviše milijardera.

Prvi siguran korak na putu do uspešne karijere i milijardi na bankovnom računu je obrazovanje. I to ne bilo kakvo i bilo gde.

10. Kembridž je jedini univerzitet s starog kontinenta, tačnije jedini neamerički, s tradicijom obrazovanja milijardera. Koliko se zna, na Kembridžu je diplomiralo 11 milijardera i kada se sumira njihovo bogatstvo, ono iznosi oko 48 milijardi dolara. Univerzitet postoji od 1209. godine.

9. Jejl je dao 13 milijardera i svi zajedno su za sada zaradili 77 milijardi dolara. Jejl se nalazi u američkom gradu Nju Hejven, u saveznoj državi Konektikat, i postoji od 1701. godine, što ga čini trećim najstarijim univerzitetom u Americi.

8. Univerzitet Južna Kalifornija od svih američkih univerziteta ima najviše stranih studenata i do sada je obrazovao 14 milijardera (zajedno su zaradili 32 milijarde). Ovo je visoka "škola iz snova", a razlog je Los Anđeles, elitni deo Amerike. SCU ima i najbogatiju sportsku istoriju – njegovi studenti su doneli 287 olimpijskih medalja.

7. Kornel univerzitet je njujorška škola koja postoji 150 godina, obrazovala je 14 milijardera i 41 nobelovca.

6. Masečusets institut tehnologije može se pohvaliti s 15 milijardera i njihovom imovinom u vrednosti od 114 milijardi dolara, kao i sa 78 svršenih studenata koji su odlikovani Nobelovom nagradom.

5. Kolumbija se ponosi s 15 miljardera i tri američka predsednika.

4. Univerzitet Njujork je privatni univerzitet. Njegovi studenti se nagrađeni Nobelom, njih 36, a i zaradili su milijarde, njih 17.

3. Univerzitet Stenford je poznat po preduzetničkom duhu. Nalazi se u Kaliforniji i na njemu je diplomiralo 27 budućih milijardera.

2. Pensilvanija se ponosi s 28 milijardera i njihovim bogatstvom od 112 milijardi dolara. Bendžamin Frenklin je osnivao ovu školu davne 1740. godine.

1. Harvard je prestižan između ostalog i zbog svojih milijardera – njih 52 ovde su diplomirala i zajedno zaradila 205 milijardi dolara. U biografiji stoji i osam američkih predsednika i 75 nobelovaca.

(Telegraf.rs/ Izvor: Biznis.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • u SAD

    17. jun 2013 | 14:40

    Da ovde drveće sa dolarima na svakom čošku a svi budale I niko me bere...čim imaš ideju prošetaš do prvog drveta I postaneš milioner! :)

  • Lud Zbujen

    17. jun 2013 | 13:47

    Ma da sigurno su od fakulteta zaradili novac koga bre farbate isto ko ovde fakultet sluzi samo u Wc da ga zakacim a ideje umiru jer nema love a tamo je lako ako imas ideju dodje budala pa ti da pare jbg

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA