U "Noći knjige" najprodavaniji Haled Hoseini, Vanja Bulić i Trejsi Ševalije (FOTO)

U "Noći knjige" najprodavanija je bila nova knjiga Haleda Hoseinija "A planine odjeknuše", dok se odmah iza njega našlo "Jovanovo zaveštanje" Vanje Bulića

  • 0

Veliki broj ljubitelja književnosti ostao je budan uz knjige, odazvavši se osmoj manifestaciji "Noć knjige" i kupujući one naslove koji su se tom prilikom našli na popustima.

Ova, već tradicionalna manifestacija održana je u organizaciji izdavačke kuće "Laguna" i knjižarskog lanca "Delfi" u Beogradu i još 19 gradova u Srbiji.

Ispred knjižara "Delfi" i Laguninih klubova čitalaca već od 17 časova, kada je i počela manifestacija, počeli su da se formiraju dugački redovi ljudi "naoružanih" spiskovima, entuzijazmom i strpljenjem da čekaju i po pola sata da bi kupili željene naslove. Spiskove su najčešće pravile supruge ili devojke, a muževi su ispunjavali zadatke.

Popusti na "Lagunina" izdanja za jednu knjigu bila su 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Tokom "Noći knjige" odobren je i popust do 20 procenata i na izdanja nekih izdavača, uključujući i državne - Zavoda za udžbenike i Službenog glasnika. Svi posetioci su imali prilike i da se druže sa omiljenim piscima.

Najprodavanija je bila nova knjiga Haleda Hoseinija "A planine odjeknuše", dok se odmah iza njega našlo "Jovanovo zaveštanje" Vanje Bulića. Među najprodavanijim našli su se i romani "Poslednji begunac" Trejsi Ševalije i "Dablin strit" Samante Jang. Čitaoce u Srbiji posebno je zanimao i novi roman Vladimira Arsenijevića "Let", kao i knjige "Povratak kralja" Luke Mičete, a među prvih deset našao se i roman Branislava Jankovića "Suze Svetog Nikole".

Cilj manifestacije, pokrenute 2009. godine, jeste popularizacija knjige i čitanja, a više desetina hiljada posetilaca za samo sedam sati ukazuje na to da su očekivanja više nego opravdana.

Ako ste propustili junsku "Noć knjige", već u decembru čeka vas nova runda "bdenja uz knjigu“!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA