OBRADOVIĆ: Danas štampanje novih testova iz matematike

Ministar prosvete rekao je da će učenici sutra polagati tekst iz matematike jer je "provaljen" onaj koji je trebalo da polažu i najavio policijsku istragu. Forum beogradskih osnovnih škola traži smenu ministra

  • 7

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će danas biti štampani novi testovi za polaganje ispita iz matematike i da će tokom štampe u Službenom glasniku dežurati policija.

Obradović je novinarima u parlamentu rekao da će učenici sutra polagati tekst iz matematike jer je "provaljen" onaj koji je trebalo da polažu i najavio policijsku istragu koja bi, kako je naglasio, trebalo da otkrije kako se to dogodilo.

On je naglasio i da kada je reč o tekstovima iz srpskog jezika nema dokaza da su se dogodile bilo kakve malverzacije.

- Nemamo nikakvih prijava da su se bilo kakve malverzacije dogodile u vezi sa testovima iz srpskog - rekao je ministar.

Polaganje testa iz matematike odloženo je za sutra u 12 sati, pošto je Republička upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija.

Forum beogradskih osnovnih škola zatražio je danas smenu ministra prosvete Žarka Obradovića jer su u javnost dospela rešenja testa iz matematike u okviru male mature.

"U svakoj drugoj zemlji, ovo što se danas desilo bila bi velika sramota i skandal, a ministar bi bio odmah razrešen, poslanički mandat bi mu bio oduzet po hitnom postupku i bio bi pozvan na odgovornost", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Notorious

    18. jun 2013 | 12:13

    Ministre, vreme je za ostavku!

  • Zarkoni

    18. jun 2013 | 11:55

    Jadna deca....ni kriva ni duzna...agonija produzena za jos 26 sati...i takoooo ce mamina i tatina deca dobiti sazvakanih 40 bodova...plate 9000 din i ne misle. Da li stvarno mislite da ce sada biti sve u redu....i da niko vise nece doci do kopija sutrasnjih testova. Prevara...a sta je sa Srpskim?

  • Zoka

    18. jun 2013 | 13:04

    Smena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA