RASIZAM U ČEŠKOJ: Majci petorki prete smrću jer je Romkinja!

Aleksandra Kinjova živi sa svojim sinom i prijateljem Antoninom u jednosobnom stanu, ali će se uskoro preseliti u mnogo veći trosobni stan koji im je Opština Milovice ponudila u najam

  • 1

Roditeljima prvih čeških petorki se opet preti, ovaj put paljenjem stana koji su dobili u najam od Opštine Milovice. Ljudima koji pomažu mladim roditeljima i bebama je, takođe, prećeno smrću putem poruka, kao i na društvenim mrežama. Zamenica gradonačelnika "najmlađeg češkog grada" Milovice Marsela Rihova navela je da ne želi da odustane, kao i da podržavaju sve roditelje sa više dece bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Majka petorki Aleksandra Kinjova živi sa svojim sinom i prijateljem Antoninom u jednosobnom stanu, ali će se uskoro preseliti u mnogo veći trosobni stan koji im je Opština Milovice ponudila u najam.

Ova pomoć naišla je na osude prepune rasizma od strane javnosti. Zbog romskog porekla roditelja, porodici se ponovo preti. Ovaj put pretnje su daleko ozbiljnije. Prete im da će zapaliti stan, koji je u državom vlasništvu, ukoliko u njega uđu. 

Psovke i pretnje smrću nisu zaobišle ni prijatelje i druge ljude, koji su odlučili da mladim roditeljima i prvim češkim petorkama pomognu.

- Strah se pojavio i kod budućih komšija porodice - navodi zamenica gradonačelnika Milovica. Njihovu zgradu će čuvati gradska policija.

- Grad će uraditi sve da zabrani bilo kakav rasistički napad - rekla je Marcela Rihova za portal Lidovky.cz.

(Telegraf.rs / Izvor: 6yka.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzaja

    18. jun 2013 | 18:00

    To je ta Evropa..Da se ovo desilo u Srbiji, bilo bi u svim medijima sveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA