ŽIVOTINJSKO CARSTVO: Psi, mačke, golubovi, guske, petao i zec piju vodu iz vrata veš mašine (FOTO)

- Najpre se našoj zečici ljubimici svidelo da pije kraj mačka jer su jako slični, a ona ne shvata da mačak nije iz njene vrste. Onda se na to odlučio i petao ljubimac jer tako može da priđe našim psima koje stalno kljuca. Onda je počela da dolazi i petlova dalja "familija", gugutke, svrake, golubovi - kaže gazdarica kragujevačkog imanja Radmila

  • 2

Stakleni deo vrata stare veš mašine, nalik na činiju, u dvorištu jedne kragujevačke porodice izvor je života u vrelim letnjim danima za desetak životinjskih vrsta.

Reciklirana vrata postala su posuda za vodu namenjena kućnim ljubimcima, psima i mačkama. Ispostavilo se da je žednih usta mnogo više, pa je domaćin nabavio još jedna vrata, od komšijine mašine. Sada iz "vrata" piju psi, mačke, zec, petao, golubovi, vrapci, gugutke, svrake, ali i pčele i ose. Posude su postale i kupalište za golubove.

Radmila, gazdarica kuće, kaže da jedva postiže da redovno puni svežom vodom dva "pojila" smeštena u hladovinu, ispod borića na travi.

- Najpre se našoj zečici ljubimici svidelo da pije kraj mačka jer su jako slični, a ona ne shvata da mačak nije iz njene vrste. Onda se na to odlučio i petao ljubimac jer tako može da priđe našim psima koje stalno kljuca. Onda je počela da dolazi i petlova dalja "familija", gugutke, svrake, golubovi - objašnjava Radmila.

Domaćin Miša dodaje da su sve životinje, bar dok gase žeđ, vrlo tolerantne jedne prema drugima.

- Psi i mačak nisu baš oduševljeni u položaju "njuška uz njušku", ali istrpe. Mačak izbegava da pije kraj zečice jer ga spopada. Sve ptice koje zajedno piju se slažu, malo su nervozne samo svrake jer ih iritira sjajna ivica posude. Brinu me jedino mačke dok piju ptice, ali za sada nije bilo smrtnih slučajeva - objašnjava Miša.

Pomenuta dva pojila rano ujutru su kupališta. Banjaju se golubovi i poneki vrabac ako uspe da dođe na red. Domaćini kažu da svaki dan započinju u dvorištu, gde ćutke uživaju u radosti okupanih golubova. Nakon jutarnjeg kupanja, domaćica menja vodu. Onda još jednom, pa još jednom...

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA