Dogodine testovi kao glasački listić?

To znači da će svaki test imati svoj idetifikacioni broj, pa će se u slučaju da se kopira, odnosno falsifikuje tačno znati gde pripada taj test i gde se propust dogodio

  • 8

Testovi za malu maturu od sledeće godine štampaće se kao i glasački listići.

Naime, kako piše dnevni list "Blic", to znači da će svaki test imati svoj idetifikacioni broj, pa će se u slučaju da se kopira, odnosno falsifikuje tačno znati gde pripada taj test i gde se propust dogodio.

Podsetimo, nakon potvrde informacije da je test za prijemni ispit iz matematike "provaljen", ispit je odložen za sredu, a tokom večeri su se pojavile informacije da se i nova verzija testa našla na Internetu.

(Telegraf.rs / Izvori: Tanjug, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    19. jun 2013 | 01:49

    Boze da ne poverujes na kakvim pozicijama se nalaze kakvi ljudi. Strasno, kako oni to misle da ce lopov kopirati sa sve identifikacionim brojem?

  • Dejan

    19. jun 2013 | 05:21

    U Americi koriste tzv nevidljive kodove na svakom listu papira u svim mogucim mestima gde je kopir papir potreban upravo radi "malverzacija" i zloupotreba... No, evo pitanje za nase pametne politicare, Dacica i Vucica i onog Obradovica privatnog ministra prosvete: sta kada neko slika telefonom i posalje emailom ili postavi na neki levi website?

  • Aca

    19. jun 2013 | 01:48

    Bolje da se dostavi internetom nego da se stampa brdo skupog papira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA