KINESKI PORNO-POLITIČAR: Razvratnik jesam,lopov nisam!

Slučaj Lei Džengfua (55), bivšeg šefa partije distrikta u kineskom megapolisu Čongćingu, postao je poznat kineskoj javnosti kada su se na internetu pojavili njegovi snimci koji prikazuju seksualni odnos sa ženom koju su iznajmili građevinski preduzimači zbog ucene

  • 2

Zovite me razvratnikom, ali nemojte da me nazivate lopovom, rekao je danas pred sudom jedan bivši kineski gradski zvaničnik umešan u skandal s korupcijom, seksom i video-trakama.

Slučaj Lei Džengfua (55), bivšeg šefa partije distrikta u kineskom megapolisu Čongćingu, postao je poznat kineskoj javnosti kada su se na internetu pojavili njegovi snimci koji prikazuju seksualni odnos sa ženom koju su iznajmili građevinski preduzimači zbog ucene.

Lei je kasnije optužen da je primio tri miliona juana mita (500.000 dolara) od jednog preduzimača koji je navodno koristio video-trake da bi ucenio funkcionera i domogao se unosnog posla.

On je, međutim, na sudu negirao optužbe za primanje mita rekavši da je novac predstavljao samo pozajmicu.

- Iako sam prilično razvratan, nisam pohlepan na novac - rekao je Lei u sudu u Čongćingu čitajući svoju odbranu.

Posle objavljivanja seksi traka funkcionera s mlitavim stomakom, buljavih očiju u agoniji strasti, javnost je odmah izrazila svoj gnev, gađenje i osudu zvaničnika.

Lokalni novinar koji je došao u posed traka u narednim nedeljama je na internet okačio još snimljenog materijala koji je doveo do hapšenja 11 drugih zvaničnika gradske uprave.

Skandal je razotkrio do detalja povezanost seksa, biznisa i politike u kineskom društvu u vreme kada vrh Komunističke partije svim silama nastoji da se obračuna s raširenom korupcijom i zloupotrebama vlasti u zemlji.

Slučaj je samo pojačao gnev javnosti zbog onog što doživljava kao moralnu degradaciju rukovodstva grada koji je već postao poznat po korupcijskom skandalu visokog partijskog funkcionera Bo Silaija i njegove žene, osuđenje na smrt zbog ubistva britanskog biznismena.

Sud će Leiu izreći presudu naknadno. Suđenje onima optuženim za iznuđivanje usluga od strane gradskih funkcionera održava se iza zatvorenih vrata i kazne će, takođe, biti izrečene kasnije.

Kao partijski šef gradskog distrikta Lei je verovatno funkcioner s najnižim rangom među partijskim vođama kojima se sudi, ali njegov slučaj, iako nije spektakularan kao Boov, mediji pomno prate ukazujući da u hajci na korupcionaše pored "tigrova" stradaju i "muve".

Pošto je izbačen iz partije i ostao bez posla, Lei je prinuđen da sam iznese svoj slučaj i brani se da je žrtva bande bezočnih ucenjivača koji su se poigrali s njegovom slabošću prema ženama, a ne gramzivošću.

Lei tvrdi da je lokalni biznismen Siao Je iznajmio zgodnu ženu da ga namami u krevet i tajno snimi kompromitujući randevu. Sjao je onda "obećao" da će uništiti trake za odgovarajuću cenu - dobijanje unosnog posla, tvrdi Lei.

Tužba, međutim, kaže da je tri miliona juana bila cena, a seks samo bonus za uslugu, dok su video-trake bila garancija preduzimaču da neće biti izigran.

On smatra da ne treba da bude osuđen za uzimanje pozajmice već samo zbog moralnog prestupa, za koji ga je žena već kaznila razvodom braka i uzimanjem deteta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA