SLUČAJ ŽANDARMERIJA: Tužilaštvo zatražilo dopunu prijave!

Apelaciono tužilaštvo u Nišu od Unutrašnje kontrole MUP-a zatražilo je dopunu i doradu nekih elemenata u prijavi koji ukazuju na kriminal u niškom odredu Žandarmerije

  • 3

Apelaciono tužilaštvo u Nišu od Unutrašnje kontrole MUP-a zatražilo je dopunu i doradu nekih elemenata u prijavi koji ukazuju na kriminal u niškom odredu Žandarmerije, piše "Politika", navodeći da je, prema tome, pretkrivični postupak u toku.

List je podsetio da je u martu ove godine, Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije prikupila podatke i prijave protiv Dragana Dikića, brata komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, i trojice pripadnika niškog odreda ove specijalne jedinice MUP-a.

"Reč je o sumnji da su učestvovali u izvršenju teških krivičnih dela, zelenašenja, ucena i reketiranja, kao i zbog organizovanja privatnog fizičkog obezbeđenja od pripadnika Žandarmerije za pojedine pripadnike kriminalnog miljea u Nišu, ali i celoj Srbiji. Pominjana je čak i navodna povezanost pojedinaca iz Žandarmerije sa prljavim i nezakonitim poslovima sa drogom", navela je Politika.

Pre tačno dva meseca saopšteno je da su prijave Službe unutrašnje kontrole MUP-a prosleđene Apelacionom tužilaštvu u Nišu. Tada je u ovoj pravosudnoj ustanovi rečeno da će optužbe i prijave koje ukazuju na kriminal u niškom odredu Žandarmerije biti ispitane do kraja i da će svaki detalj iz tih prijava biti podrobno istražen, piše list.

"Politika" piše da u istom tužilaštvu saznaje da je od Unutrašnje kontrole MUP-a zatražena dopuna i dorada nekih elemenata u prijavi, te da je prema tome, pretkrivični postupak u toku.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лане

    22. jun 2013 | 12:22

    Какви "витезови". Рекетирају, туку, бацају бомбе, зеленаше...Ако нам такви државу чувају, боље да је распустимо одма'!

  • Samo Pravda

    22. jun 2013 | 13:48

    Nek odgovara svako ko je kriv da se zavrsi ova prica vise oko Zandarmerije

  • Legionar

    22. jun 2013 | 16:32

    E ovo je posledica tog njihovog zatvorenog konkursa,pa od zandarmerije napravise politicko-burazersku druzinu.Srecom su to dvojica trojica,saseci u korenu to da se ne kalja ime Zandarmerije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA