MALA TIJANA JOŠ NIJE OPERISANA! Heroina i dalje čeka srce u u Dalasu (FOTO)

Reč je o ustanovi koja "nudi ljubav, sredinu nalik domu i podršku za porodice, koje mogu da razmene iskustva s drugima, na putu savladavanja teških bolesti"

  • 0

Tijana Ognjanović, koja u Hjustonu čeka operaciju srca, trenutno boravi u Ronald Mekdonald kući u tom gradu.

Kako su za Telegraf rekli u "Texas Children's Hospital" u Hjustonu, Tijana je napustila ovu instituciju.

- Ta pacijentkinja više nije u našoj bolnici. Ona je bila kod nas dok su trajale analize, ali mi podatke o tome gde se ona trenutno nalazi nemamo - rekli su nam u telefonskom razgovoru.

S druge strane, u Fondu pronceze Katarine Karađorđević, koji od početka na različite načine učestvuje u pomaganju Tijani, za Telegraf su objasnili gde se ova devojčica nalazi:

- Reč je o Ronald Mekdonald kući, u kojoj je smešten veliki broj dece koji boluje od teških bolesti. Boravak u samoj bolnici bio bi preskup, a za tim i nema potrebe, jer je ona sada zvanično na listi i ostaje samo da sačekamo donora.

Tijana u bolnicu sada dolazi dva puta nedeljno, na redovne kontrole.

Kako je navedeno na sajtu ove kuće, reč je o ustanovi koja "nudi ljubav, sredinu nalik domu i podršku za porodice, koje mogu da razmene iskustva sa drugima, na putu savladavanja teških bolesti".

Podsećamo, nakon jedne od najvećih humanitarnih akcija u Srbiji, Tijana je u Hjuston stigla 13. aprila, a nekoliko dana kasnije prošla je i prve preglede. Kako je za Telegraf objasnila koordinator za pacijente u ovoj bolnici Džulija Bareda Vong, Tijanina operacija biće složen zahvat, ali sa velikim šansama za uspeh.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA