Poplavljeno 37 kuća u Kragujevcu, meštani ogorčeni!

U kragujevačkom naselju Kozujevo poplave su česta pojava, a meštani tvrde da grad već 40 godina ne želi ništa da preduzme povodom tog problema

  • 4

U kragujevačkom prigradskom naselju Kozujevo poplavljeno je 37 kuća, kao i jedna prodavnica kada se u nedelju izlila reka, konstatovano je na sednici Štaba za vanredne situacije, a meštani su ogorčeni i ukazuju da je reč o višedecenijskom problemu koji grad ne rešava, kao i da nije prvi put da su poplavljeni.

Načelnik odeljenja za elementarne i druge nepogode Dragoš Radović izjavio je da je na drugoj današnjoj sednici Štaba u popodnevnim satima konstatovano da će konačna šteta biti poznata u roku od 24 sata i da će biti nadoknađena meštanima.

Radovanović je naglasio da se čiste sve septičke jame u tom naselju, a fekalna i kišna kanalizacija već je očišćena, kao i da će sutra početi čišćenje korita reke.

Meštanin tog naselja Momir Rosić (75) ispričao je da mu je domaćinstvo četiri puta poplavljeno, ne samo vodom, već i fekalnom kanalizacijom, od kada je 1965. godine kupio plac i sagradio porodici dom.

- Ovo je četvrta poplava, najteže je bilo 1988. na 1989. godinu, voda u kući je bila 60 santimetara ne samo kod mene, već kod većine meštana. To je jedan potočić koji dete može da preskoči, ali kad god pada jaka kiša, to je more, kao što je bilo sinoć. Sve kuće ovde, ne samo moja, bile su pod vodom do mog pojasa - priča, plačući, Rosić.

Za razliku od meštana, u Štabu za vanredne situacije kažu da je u toku dana "identifikovano mesto izlivanja reke, tako da će već sutra ujutru uslediti čišćenje korita u kome su pronađeni i tehnički i elektronski otpad".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    24. jun 2013 | 20:57

    Pa dragi moji sugradjani krajnje je vreme da naucite da ne bacate svoj otpad u te malene potocice koi kako rece gdin narastu kao more i onda je izlivanje istih nemînovna pojava ! Znate i sami da se u tim potocicima mogu naci frizideri el sporeti ves masine nije retkost po neka skoljka od automobila a slika je ista u Bresnickom Susickom potoku Grosnici Lepenicu da ne pominjemo !! Nije to doneo i bacio niko iz Cacka Kraljeva .. Nego vi sami !! Sta to grad treba da ucini za vas ? Mozda da obilazi redovno sve ove potoke i cisti tj razvozi vase dotrajale i odbacene stvari ? Pa postoji u Jovanovcu gradska deponija gde to mozete besplatno da odlozite ! Ako ocekujete mozda da gradska vlada podigne nekakve bedeme kao zastitu ? Ne verujem da bi iko od vas dao metar zemlje besplatno !!! Vec biste trazili astronomske odstete iako je u vasu korist !! Doduse ako bi taj bedem isao dovoljno visoko ? Moglo bi tu da se parkira mnogo vise odbacenog materijala skoljki neki manji kamiocic ... I sve tako u krug dok ne padne jedna dobra kisa pa onda sve od pocetka ... Svi su krivi samo vi nikako !!!

  • zoran kg

    24. jun 2013 | 22:26

    Pa dragi sugradjani,zao mi je sto jos niste spoznali kako to ide.Belosevac je to slucajno ili ne uboo kao keca na desetku.Tamo je g.... Verko odavno sredio reku da ne plavi,asfaltirao skoro sve ulice u uz Bresnicu najneuredjenijem naselju. Tako to funkcionise u ovoj kobajagi drzavi,gde je mulj protivno svim zakonima fizike ,isplivao na povrsinu.

  • Bojko

    24. jun 2013 | 22:08

    Sasu Mirkovica za gradonačelnika Kragujevca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA