STEJT DEPARTMENT: Snouden je i dalje u Rusiji!

Direktor FBI Robert Miler dva puta telefonom razgovarao sa ruskim kolegom iz Federalne službe bezbednosti o slučaju Snouden. Američke vlasti zahtevaju da Moskva vrati "uzbunjivača" da ne bi došlo do pogoršanja odnosa dve zemlje

  • 1

Bivši službenik američke NSA Edvard Snouden, koga SAD optužuju za špijunažu, i dalje se nalazi u Rusiji i nije napustio njenu teritoriju, saznaje danas Tanjug u Stejt departmentu.

Tanjugovom dopisniku u Vašingtonu rečeno je da je danas direktor FBI Robert Miler dva puta telefonom razgovarao sa ruskim kolegom iz Federalne službe bezbednosti o slučaju Snouden.

- Razgovori se vode i na nivou Stejt departmenta i na ambasadorskom nivou. Želimo da ga Rusi vrate, bez obzira kako će se to zvati, ekstradicija ili nešto drugo - naveo je sagovornik srpske agencije.

Prema njegovim rečima, odnosi SAD i Rusije će pretrpeti posledice ako Snoudenu bude dozvoljeno da napusti rusku teritoriju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasamjasam

    25. jun 2013 | 01:32

    Ne dajte heroja i amerikanci zaboravljaju da covek samo izrazava ameriko proklamiran ideal borca za slobodu i misljenje, treba spomenik da mu dignu jer im vraca svest na ideale. Oni su u danasnje vreme teriristi na ceo svet a ne ljudi koje jure i ubijaju radi njihovih uverenja i pobune protiv opste diktature, ovaj covek koga jure se bori za prava sviju i u americi ili bash u americi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA