Telegraf i zvanično najbrži internet portal u regionu!

Naš portal iza sebe ostavio portale kao što su "Blic", "Kurir", "B92" i "Novosti". Istraživanje je radio Nemanja Krecelj, internet analitičar iz Banjaluke, koristeći kao izvor "GOOGLE PAGE SPEED i WEB PAGE TEST " servise

  • 14

Internet portal "Telegraf", na čijim se stranicama nalazite, najbrži je internet portal u Srbiji, pokazalo je istraživanje koje je nedavno sproveo portal Onlinemedia.rs.  Ovakvo priznanje je došlo u jakoj konkurenciji ostalih internet portala, među kojima samo naš nema podršku nekog drugog štampanog ili elektronskog medija.

U ovom istraživanju Telegraf je pobedio mnogo starije i favorizovanije internet portale, kao što su "Blic", "Kurir", "B92" i "Novosti".

Portal Onlinemedia. je ovo istraživanje uradio jer je u poslednjih nekoliko godina internet postao sve masovniji i popularniji servis u Srbiji za komunikaciju, a u svetu dugi niz godina služi za prezentaciju biznisa.

 

Nezavisno istraživanje koje je sprovedeno  kroz dve najaktuelnije kategorije pokazalo je koji su to trenutno najbrži internet portali u Srbiji. Iako je brzina sajta samo jedan od više stotina faktora koje internet pretraživači uzimaju u obzir kad rangiraju sajtove, svakako ne treba da se ignoriše. Spori veb-portali teško mogu da dospeju na prvu stranu rezultata pretrage.

Zanemarujući sve ostale neophodne faktore koji su "MUST HAVE" na jednom internet portalu, ovaj put akcenat je isključivo stavljen na brzinu otvaranja veb-stranice putem popularnih "GOOGLE PAGE SPEED i WEB PAGE TEST " servisa.

Zašto baš GOOGLE i WEB PAGE TEST ?

- GOOGLE pretraživač želi da korisnici budu zadovoljni rezultatima pretrage, pa je još pre tri godine zvanično objavio da je brzina sajta jedan od faktora koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja sajta. Laički rečeno: ako je neki sajt brži od konkurentskog sajta, postoji velika mogućnost da ga prestigne u rezultatima pretrage za određene ključne reči. Svakako bolja pozicija sajta na pretraživaču znači povećanje posećenosti sajta i više potencijalnih korisnika. A ako vam sajt nije dovoljno dobro pozicioniran za željene pojmove, tu su Google AdWords - plaćeni oglasi za internet oglašavanje na Google pretraživaču, postoji veliki broj agencija koje nude oglašavanje na Google pretraživaču kao npr. AvalonAds ili neka druga Google "engejdž" agencija na našim prostorima - navodi se na portalu.

Legenda :

WEB PAGE TEST

Score: Ukupan broj bodova

First View: Posetioci koji prvi put posećuju sajt mereno u sekundama

Repeat View: Posetioci koji ponovo posećuju sajt mereno u sekundama

(Telegraf.rs / Izvor: onlinemedia.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA