INDIJA: Pao helikopter, poginulo svih 20 spasilaca (FOTO)

Letelica se, pod nerazjašnjenim okolnostima, srušila u utorak po podne, 25. juna, na obroncima Himalaja, u blizini Gaurikunda, u severnoj indijskoj državi Utarakčal

  • 0

Svih 20 putnika i članova posade vojnog helikoptera poginulo je u misiji spasavanja žrtava u severnoj indijskoj državi Utarakčal koju su pogodile nezapamćene poplave i klizišta.

Kako je rekao komandant indijskih vazduhoplovnih snaga Nak Braun, helikopter sa vojnicima, pripadnicima policije i spasiocima srušio se u utorak, 25. juna, popodne na obroncima Himalaja. Broj žrtava nesreće je porastao sa osam na 20, mada spasioci nastavljaju potragu za telima poginulih na mestu pada letilice u planinskoj oblasti Utarakčala pošto su poplave i klizišta pre 10 dana odnele oko 1.000 ljudskih života.

- To je gubitak za celu naciju - rekao je Braun i dodao da je, u ovom trenutku, teško reći kako se helikopter srušio - da li zbog tehničke greške ili loših vremenskih uslova.

Nesreća se dogodila u blizini Gaurikunda, u severnoj indijskoj državi Utarakčal pošto se vojni helikopter ruske proizvodnje Mi-17 srušio iz nejasnih razloga.

Braun je naveo da je pronađena crna kutija pošto se helikopter srušio prilikom leta u spasilačkoj misiji u blizini Kedatnata u udaljenim oblastima države, poznate kao "zemlje Bogova", pošto su obilne kiše bez presedana izazvale odrone i poplave, a reka Gang je prošle nedelje izašla iz svog korita i poplavila domove i puteve i presekla telekomunikacione veze sa velikim delom države Utarakčal.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA