Gastarbajteru 14 godina za ubistvo supruge

Dušan Badžić je između 4. i 5. avgusta 2008. godine u Malom Laolu zadavio suprugu, nakon čega je povredio sebe, a onda prijavio policiji da su ih napali i pokrali maskirani napadači

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu požarevačkog Višeg suda, kojom je Dušan Badžić (59) iz Malog Laola osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva supruge Bojane (55).

Ovakvom odlukom odbačene su žalbe koju su na prvostepenu presudu uložili i viši javni tužilac i branilac optuženog. Prema navodima optužnice, Badžić je suprugu usmrtio u noći između 4. i 5. avgusta 2008. godine, u njihovoj porodičnoj kući u Malom Laolu.

- Tokom verbalne rasprave, okrivljeni je fizički napao suprugu, tako što ju je više puta pesnicom udario u predelu glave, potom je šakama uhvatio za vrat i čvrsto stezao, usled čega je oštećena izgubila svest. Nakon toga, okrivljeni je supruzi, i dalje je stežući jednom rukom u predelu vrata, drugom rukom preko glave navukao plastičnu kesu. Potom je zategao kanap na kesi, pri čemu je došlo do nasilne smrti ugušenjem – navedeno je u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu.

Nakon što je usmrtio suprugu, Dušan je sebi naneo povrede po licu i telu, vezao ruke i noge, a onda telefonom pozvao prijatelja u pomoć. Nakon dolaska policije, ispričao je da su njega i suprugu napala dvojica muškaraca sa “fantomkama” na glavama, pretukli ih i vezali.

Takođe, tvrdio je da su njega ostavili u životu jer su bili ubeđeni da je preminuo. Potom su, kako je naveo, pronašli i iz kuće odneli 31.000 švajcarskih franaka. Posle oporavka u petrovačkoj bolnici, Badžić se vratio u Švajcarsku, gde je godinama radio sa suprugom. Pošto su u istrazi otkriveni dokazi da je on izvršio ubistvo, uhapšen je prilikom narednog dolaska u Srbiju, u septembru 2008. godine, kada je trebalo da organizuje parastos za pokojnu suprugu.

Pred istražnim sudijom Badžić je negirao zločin, uporno ostajući pri svojoj prvoj verziji, da su za ubistvo i pljačku odgovorni nepoznati napadači. Međutim, pošto su postojali dokazi u vidu njegovih otisaka na vratu supruge, nakon saslušanja zadržan je u pritvoru. Pošto je optuženi sve vreme istrage i sudskog postupka negirao svoju krivicu, motiv ovog zločina do danas nije otkriven.

Neposredno nakon ubistva, neki meštani Malog Laola sumnjali su da se Dušan na ovaj zločin odlučio jer je u Švajcarskoj zapao u dugove, dok su drugi smatrali da je samo želeo da se oslobodi supruge, zbog čega je inscenirao napad, premetačinu i pljačku.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA