DIKIĆ: Nisam novi Legija, ja sam ga uhapsio!

- Nikada ne bih da budem Legija, običan sam čovek koji radi u Žandarmeriji, koja je uhapsila tog Legiju - kaže komandant Žandarmerije, dodajući da će uhapsiti i svog brata ako je kriv

  • 21

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da pripadnici te jedinice i njegov brat Dragan Dikić nisu izvršili krivična dela koja im se pripisuju i da bi, u slučaju da se dokažu optužbe, uhapsio svog brata i pripadnike Žandarmerije jer "u Srbiji niko nije iznad zakona".

Dikić je u intervjuu za sutrašnji NIN demantovao da je iz vrha vlasti stopirana akcija hapšenja nekoliko pripadnika Žandarmerije i njegovog brata.

- Prvi sam tražio da se ispita o čemu se radi. Za tako ozbiljne optužbe, a reč je o pokušaju ubistva, ubistvu i likvidaciji, neko će morati da odgovara - rekao je on.

Komandant Žandarmerije naveo je i da je protiv mnogih visokih državnih funkcionera vođena istraga zbog sumnje da su sarađivali sa Šarićevim klanom, naglasivši da istraga nije isto što i dokaz da je neko počinio krivično delo.

Dikić je, odgovarajući na pitanje o plakatima na kojem stoji slogan "Bog i Žandarmerija čuvaju Srbiju", rekao da se ne bavi marketingom, da Žandarmerija nije štampala plakate i da ne zna ko je to učinio.

- Amadeus bend drži koncert nakon taktičke vežbe i to uz odobrenje direktora policije - rekao je Dikić.

On je odbacio poređenja Žandarmerije sa Jedinicom za specijalne operacije i poređenje sa bivšim komandantom JSO Miloradom Ulemekom Legijom.

- Žandarmerija je razoružala JSO i uhapsila Legiju. Ko i sada sprovodi Legiju i najveće kriminalce do suda i nazad? Mi vodimo računa da ne pobegnu. Kako smo onda mi isti kao Legija? - upitao je Dikić.

Komandant Žandarmerije je dodao da je jedini razlog za takvo poređenje nečija želja da prikaže Žandarmeriju kao kriminalnu jedinicu.

- Nikada ne bih da budem Legija, običan sam čovek koji radi u Žandarmeriji, koja je uhapsila tog Legiju - kazao je Dikić za sutrašnji broj NIN-a.

(D. Z. / Izvor: NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nis

    26. jun 2013 | 18:23

    I legija je nekig hapsio.istina je jos surovija

  • ДАШОНИ

    26. jun 2013 | 17:59

    ОСТАВИТЕ ЖАНДАРМЕРИЈУ НА МИРУ , ОНА ВАМ ЈЕ ''ТРН У ОКУ'' ЈЕР ЈЕДИНИ ФУНЦИОНИШУ БЕЗ КОНТРОЛЕ ЕВРОПСКИХ ЗЛОТВОРА

  • cica Draza

    26. jun 2013 | 20:50

    Legija je kriv jer je Srbin i voli svoju zemlju i kriv je jer nije hteo da izda svoj narod . Ko je ispod krusku on jede kruske . Ko je na vlasti taj pise istoriju . Tako sam ceo zivot slusao kako su partizani junaci andjeli s neba a cetnici ubice . Nekom je stalo da okrene Srbe na Srbe .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA