MILANSKI EDIKT: Verdijev "Trubadur" na Niškoj tvrđavi!

U okviru obeležavanja jubileja Milanskog edikta na letnjoj pozornici Niške tvrđave biće svečano izvedena jedna od najpoznatijih opera čuvenog Ðuzepa Verdija - "Trubadur"

  • 3

U okviru državnog programa obeležavanja jubileja Milanskog edikta, večeras će na letnjoj pozornici Niške tvrđave biti svečano izvedena jedna od najpoznatijih opera čuvenog Ðuzepa Verdija - "Trubadur".

"Trubadur" će pred niškom publikom izvesti ansambl Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, a pod dirigentskom palicom Vahtanga Mačavarijanija. Reditelj je Ivana Dragutinović Maričić, kostimograf Ljiljana Orlić, dok je scenografiju potpisao Aleksandar Zlatović.

U ulozi Leonore će nastupiti Cvetelina Vasileva, dok će Acučenu dočarati Dragana del Monako.

Zahvaljujući podršci Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, u Nišu će nastupiti i dve italijanske operske zvezde - tenor Stefano la Kola, koji će igrati trubadura Manrika, i bariton Domeniko Balcani, koji će nastupiti u ulozi grofa Lune.

Domaćin svečanosti u Nišu biće ambasador Republike Italije u Beogradu Ðuzepe Manco.

Operi će, kako je saopšteno, prisustvovati predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, rukovodstvo grada Niša, diplomatski kor i pripadnici kulturnog i javnog života Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    28. jun 2013 | 09:48

    Изгледа да ће Ивица опет да се лати микрофона пошто га газде из изиграше за "датум".

  • Vlada

    28. jun 2013 | 09:27

    Za kakve gluposti trosite novac

  • Lud Zbujen

    28. jun 2013 | 10:41

    Jel ova cica slobodna da i meni pridrzi @)):))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA