Petković: Kultura u Srbiji ima budućnost!

- Strategijom kulturnog delovanja biće obuhvaćeni razvoj savremenog stvaralaštva i kreativne industrije i podsticaj kinematografije - kaže ministar kulture Srbije

  • 2

Ministar kulture Srbije Bratislav Petković izjavio je u ponedeljak da bez obzira na nedovoljno finansijskih sredstava za kulturu, treba izraditi Strategiju razvoja kulture od opšteg društvenog značaja.

- I zato ne želim da se vraćam u prošlost i tražim odgovorne za situaciju u kojoj se ona nalazi - rekao je Petković na skupu "Razvojne perspektive kulture u Srbiji", koji se održava u beogradskog Klubu poslanika.

Prema njegovim rečima, osim negovanja istorijskih i tradicionalih vrednosti, ministarstvo se zalaže i za razvoj savremenog stvaralaštva i jačanje modernih koncepata u kulturi.

- Strategijom kulturnog delovanja biće obuhvaćeni razvoj savremenog stvaralaštva i kreativne industrije i podsticaj kinematografije - rekao je Petković.

On je dodao da će važan segment strategije, koja se očekuje na jesen, biti i stvaralaštvo za decu i omladinu.

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević osvrnuo se na odnos učenika i dece prema kulturi i ocenio da je loše što u Beogradu gotovo ne postoji organizovana saradnja predškolskih i školskih ustanova s gradskim ustanovama kulture.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velko

    1. jul 2013 | 16:49

    Može li Srbija da bude kao Austrija? Da joj budžet za kulturu bude veći od vojnog! Tu ne treba neka velika pamet. Samo volja i odluka Vlade.

  • sssad

    2. jul 2013 | 19:52

    Pod podsticajem kinematografije verovatno podrazumeva još dodatnog keša za snimanje novih "remek-dela" Radoša Bajića i njemu sličnih…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA