Simović: Imam dokaze o likvidacijama!

Pripadnik "zemunskog klana" ponudio dokaze na osnovu kojih bi mogao da bude pokrenut postupak za političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića i rekao da ne zna zbog čega to nije učinjeno

  • 1

Miloš Simović, koji je kao pripadnik "zemunskog klana" osuđen na 40 godina zatvora, zatražio je danas od Apelacionog suda da ukine tu presudu.

On je naveo da je osuđen na osnovu iskaza svedoka saradnika za koje tvrdi da nisu govorili istinu, već su samo pokušavali da umanje svoju odgovornost za umešanost u izvršenje krivičnih dela.

- Svedoci saradnici već 13 godina izbegavaju svoju odgovornost. Tužilaštvu sam već dostavio neke dokaze. Imam dokaze i o telima ljudi zakopanih u Zemunu, a čija su ubistva naručili svedoci saradnici - kazao je Miloš Simović.

On je ponovio i da je ponudio dokaze na osnovu kojih bi mogao da bude pokrenut postupak za političku pozadinu ubistva Zorana Đinđića, ali da ne zna zbog čega to nije učinjeno.

Sretko Kalinić, koji je, takođe, osuđen na maksimalnu kaznu, danas nije doveden u sudnicu, jer nije želeo da joj prisustvuje. U njegovo ime advokat Slavko Petrić zatražio je da mu bude smanjena kazna. Odluka će biti doneta naknadno.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    1. jul 2013 | 16:55

    mislim da tu ima dosta istine.Pravosudni organi iz tog vremena radilo su po upustvima vrha DS-e koja je bila na vlasti.Kad bi izasla cela istina o tom vremenu,verujem da bi se mnogi odrekli da su pripadali toj stranci,a jedan broj bi zaglavio dugu robiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA