Srpski narodnjaci izbačeni iz skopskih diskoteka, vlasnicima opao promet!

U želji da stanu na put "turbo-folk ludilu" vlasnici skopskih klubova su odlučili da "proteraju" ovu vrstu muzike iz svojih lokala. Iako kažu da im promet nije opao, stvarnost je drugačija i poseta klubovima se smanjila

  • 8

U nameri da vrate stari duh Skoplja, vlasnici diskoteka u glavnom gradu Makedonije su se dogovorili da se iz skopskih klubova izbaci turbo-folk, što je naljutilo ljubitelje narodnjaka koji sada moraju u provod u Veles ili neki drugi makedonski grad kako bi slušali Cecu ili Acu Lukasa!

Od sada, u klubovima će moći da se slušaju samo di-džejevi i makedonska muzika, a srpski narodnjaci će se i dalje puštati u kafanama. Vlasnici lokalnih diskoteka kažu da su se na ovakav korak odlučili kako bi stali na put "turbo-folk ludilu", i podsetili na nekedašnje Skoplje u kojem su svake nedelje nastupali poznati svetski di-džejevi. Oni tvrde da se ne plaše pada prometa jer, kako objašnjavaju, za nastupe srpskih folk zvezda su plaćali hiljade evra. Međutim, po nezvaničnim informacijama, stvari stoje malo drugačije, i poseta u skopskim klubovima je već opala, pa ostaje da se vidi da li je ovo bila ispravna odluka.

Sa druge strane, ljuti su i stanovnici Skoplja koji slušaju narodnu muziku i koji besno komentarišu da sada za vikend moraju da putuju u Veles ili neki drugi obližnji grad kako bi se proveselili uz hitove srpskih turbo-folk zvezda.

(Telegraf.rs/Vecer.com.mk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heiniken

    2. jul 2013 | 16:08

    Bravo Makedonci.

  • Mrak

    2. jul 2013 | 19:59

    Konacno da neko u regionu pokrene prve korake, i s nadom da ce to slediti ostali. . Narodnjaci su za shatore i kafane, i nishta vishe od toga. .

  • Dja

    2. jul 2013 | 16:51

    Jel da ih podseca na barokno skoplje kad su nastupali poznati DJevi poput MC Betovena i dj amadeus mozart guette.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA